Vreau (și eu) să fiu primar! Îndeplinesc toate cerințele din fișa postului!

Parcari etajate - 4000 euro una
Parcari etajate – 4000 euro una

Sunt giurgiuvean, n-am prea avut până acum legătură cu viața socială din oraș, am idei SF (zic așa pentru a nu zice irealizabile sau inutile), locuiesc în Giurgiu (și chiar dacă nu aș locui, mi-aș face mutație) așa că vreau și eu să fiu primar!

Pentru ce să fiu primar? Ei, na… Pentru bani, în primul rând… Nu, nu vă gândiți la altceva ci doar la cei câștigați cinstit, din salariu (indemnizație), care nu sunt puțini… Cel puțin pentru ceea ce aș face, dacă înțelegeți ironia!

Preocupările legate de ”grădi” mi-au drămuit drastic timpul liber așa că rar, din ce în ce mai rar mai am timp să ascult murmurul Parcului Colorat… Dar îl aud de oriunde aș fi și orice alte preocupări aș avea…

O adevărată ”erupție” de candidaturi la Primăria Giurgiu s-a produs în ultima vreme… Și nici nu au ”erupt” toți! Noroc că mi-am dat cu niște cremă; mi-a mai atenuat mâncărimea!!

Cu ceva vreme în urmă scriam despre un subiect arzător în Giurgiu dar nu numai în Giurgiu însă pe noi aici ne interesează: parcările.
Cel care candidează la Primărie și face uriașa greșeală de a vorbi despre parcări în Giurgiu este ca și terminat! Cum să vorbești despre frânghie în casa spânzuratului…

Dar dacă faci și greșeala de a te dovedi total rupt de realitate, propunând lucruri de-a dreptul fantasmagorice ăla ești! Deja ești primar… ”Primarul melcilor” (știu, filmul se numește ”Senatorul melcilor” și dacă nu l-ați văzut vi-l recomand).

Străzile sunt pline de gropi, denivelări, crăpături în asfalt (acolo unde este asfalt), trotuarele pline cu iarbă (iar fac referire la un film, la ”Planeta maimuțelor”, de această dată), noroaie sau praf, după anotimp, pe străzile neasfaltate, gunoaie cât vezi cu ochii pe străzi și în parcuri, coșuri de gunoi doar din km în km, înghesuială și înjurături la transportul în comun, lipsa oportunităților pentru investitori, mai zic și de țânțari (doar în treacăt), un adevărat exod către Capitală al giurgiuvenilor (oare de ce?), o scădere continuă a populației orașului și multe alte lucruri LUMEȘTI, lucruri care ar trebui rezolvate de un primar ancorat în realitate.

Parcare foto - in poza arata bine!
Parcare foto – in poza arata bine!

De unde gândurile astea?
Am văzut pe pagina domnului Adrian Anghelescu o poză cu o ”parcare foto-voltaică”, o poză făcută din avion (se vede motorul, pus ostentativ, așa, să nu uităm cumva că domnul este ”singurul giurgiuvean cu această ocupație”, vorba cuiva), proiectul (singurul despre care face vorbire, deocamdată) pe care domnul Anghelescu îl va realiza, după cum spune, imediat, în primul an după cel în care va fi ales primar, în 2021-2022.

Să nu uităm că actualul primar i-a cam luat caimacul cu vestitul ”park & ride” de la Alei, o parcare uriașă, ”nefotovoltaică”, ce-i drept, dar uriaș de inutilă… De ce zic inutilă? Păi nu mai dezvolt că am mai făcut-o AICI și AICI… Vedeți doar ce înseamnă, care este rostul unui ”park & ride”…
Bine, tot un proiect nerealizat și acela (dar se va realiza până în 2024)… Și inutil, zic eu…
Sau, hai să fiu politicos, zic: la fel de util ca și Piața de pește, ca tiroliana peste Canal (nerealizată și aceea), ca laserele de la Cetate (care Cetate?). Toate ar fi utile într-un context… dar contextul nu există!

Revenind la parcări: în Giurgiu singura șansă de a se rezolva cât de cât problema parcărilor ar fi construirea parcărilor etajate. Sau, poate, să radem tot ce mai este spațiu verde…
Investiția pentru parcările etajate nu este mare, mai mult ar costa poate întreținerea lor…
Am scris despre asta AICI.
La Dumitru Beianu am mai văzut o astfel de idee (deci și el ar fi bun de primar)… Sigur, dacă ar renunța la ideea mansardelor… De ce? Păi îl invit pe domnul Beianu pe Decebal, strada pe care stau eu, să vadă câte apartamente (și garsoniere) goale sunt, scoase la vânzare… Nu le cumpără cineva… Cu ce să le cumpere în Giurgiu? Și cine?
Un ANL este altceva!!

Și concluzia: oricine are o idee futuristă, oricine a avut un vis într-un somn agitat, oricine este giurgiuvean sau nu (am exemple) și oricine își dorește un salariu bunicel cu muncă pe măsură poate fi primar în Giurgiu.
Chiar și eu! Așa că vă zic: VREAU SĂ FIU PRIMAR!!!

PS. Pentru a fi riguros trebuie să recunosc faptul că și domnul Anghelescu este foarte riguros… dacă sunteți atenți la nuanțe! Vor arăta bine parcările foto! (parcări foto-voltaice)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *