Băi, nemernicule, care ești!

Alti ochi in care ar trebui sa va uitati!
Alti ochi in care ar trebui sa va uitati!

Mă admonestezi pentru că îmi exprim mila, compasiunea pentru copiii care au fost aruncați afară din culcușul lor, așa cum, ai dreptate, părinții lor aruncau gunoiul pe geam?
Ce vină au copiii?

Unde vezi tu că eu am luat apărarea celor certați cu Legea? Unde vezi tu că m-am bucurat eu pentru că ție ți-a fost murdărită mașina cu vopsea sau cu altceva… Unde vezi tu că sunt eu de acord cu promiscuitatea?

Uită-te la refugiații din căminul de la Alei, cum stau, ce mâncare primesc…
Copiii de la Istru nu au dreptul, pentru că s-au născut aici!
Nu spun că cei de la Alei nu merită; merită, sunt oameni nevoiași și bătuți de soartă și ei… Dar ne manifestăm mila doar când sunt alții cu ochii pe noi… UE, mai ales!
Față de alții ne e milă, că pe ai noștri nu-i mai vedem…
Hai să-i dăm pe ai noștri afară (din casă, oraș, țară) pentru a face loc altora…

Uită-te la Penitenciarul din Giurgiu, nu de mai departe… Vezi ce condiții (bune) au deținuții, vezi ce mâncare (bună și destulă) primesc… Nu sunt toți criminali sau violatori… Unii au furat și ei câțiva bani… De la mine, de la tine, de la Stat! Stau bine-mersi cât stau acolo, nu le sunt confiscați banii, nu sunt scoși la muncă, iar după ce ies își mănâncă în liniște ceea ce au furat.

Copiii de la Istru nu au furat nimic! Nici părinții lor nu sunt toți certați cu Legea… Mulți sunt doar bătuți de soartă, așa i-a vrut Dumnezeu!

Mă apostrofezi pentru că îmi este milă de acei copiii! Chiar dacă nu am casa (sau locul de muncă vremelnic) plin cu icoane tot știu că unul dintre preceptele biblice spune să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți.
Nu sunt foarte apropiat de Religie și mai ales nu sunt bigot!
Dar sunt socialist, m-am mai și născut în zodia Vărsătorului, altruist din naștere adică, am copii, am nepoți, nu aș putea să mă plâng de faptul că Dumnezeu nu mi-a dat ce-mi trebuie…

Dar nu pot fi părtaș la uriașa degradare morală în care am fost împinși, cu bună intenție, sunt convins, căci cu cât ești mai degradat moral, mai sărac cu duhul, ca s-o spun altfel, cu atât ești mai ușor de stăpânit…
Chiar nu-i vezi pe cei care stau cu biciul deasupra capetelor noastre și ne asmut pe unii împotriva altora? Le place ălora să ne urâm unii pe alții…

Știu că cei de la Istru aruncau gunoiul pe geam dar am văzut și nu mi se pare firească eficiența în a-i evacua a forțelor locale atâta vreme cât atunci când aruncau gunoiul nu îi vedea nimeni pe cei care o făceau…
Nu spun că toți cei de acolo or fi fost ușă de biserică însă indiferent ce aș spune nu poate să îmi fie indiferentă privirea acelor copii… Gândurile, simțirile lor, nu le știm…

Vorbim întruna despre politicieni, despre cei de aiurea dar mai ales despre ai noștri… Vorbim…vorbim.
Începe să mi se contureze convingerea că unora dintre aceștia le convine să se spună cât mai multe lucruri rele despre ei, să le fie consemnate cât mai multe încălcări ale Legii, acestea creându-le o aură aparte, o faimă, aceea de mare grangur, de persoană foarte importantă și influentă, de cineva care nu poate fi atins de Lege, cel care, dacă ai nevoie de ceva, ilegal în special, sigur te poate ajuta. Chiar și cu arma, dacă este nevoie!
Nu v-ați săturat de ei?
Vă deranjează faptul că mie îmi este milă de câțiva copilași amărâți…
Doar cu compasiunea mea se vor alege căci cu altceva nu am cu ce să-i ajut. DIN PĂCATE!
Din altă parte trebuie să le vină ajutorul dar cei care ar trebui să-i ajute sunt ocupați cu alte treburi…

PS. Poza, deși este a unui minor, este o captură din filmul postat de tatăl acestuia pe Fb. Uitați-vă în ochii copilului și mai ales la cum este echipat!! Cei din dreapta sunt frații lui, familia lui, adică… Tot fără apărare, ca și el… Deocamdată!

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *