Lungește-mi doamne zilele pân’ s-or coace poamele…

”Parcă rîde” cineva de noi
”Parcă rîde” cineva de noi

”Lungește-mi doamne zilele pân’ s-or coace poamele…” zice o vorbă bătrânească, vrând probabil să spună că multă apă trebuie să mai treacă pe Dunăre până când vom vedea și noi Giurgiul intrat în rândul lumii…

Martor îmi este tot ce am postat în pagina mea că nu sunt un cârcotaș, deși de multe ori am supralicitat, atribuindu-mi această caracteristică, și am lăudat realizările municipalității, alea care sunt și toate făcute nu ca ”un dar” giurgiuvenilor ci ca o obligație de serviciu, cei care se ocupă de asta primind salariu dar și ca o obligație morală față de încrederea cu care giurgiuvenii i-au investit pe cei aleși să conducă destinele orașului.

Cel mai recent am apreciat și chiar lăudat amenajarea din zona Gării, considerând că este un semn de civilizație.

Sigur că nu am avut nicio apreciere și înțelegere pentru unele lucruri de care cu mult timp înainte de a fi realizate m-am îndoit (vezi postări vechi ale mele), cum ar fi, de ex. Piața de gros de pește, un obiectiv care pe zi ce trece se transformă tot mai mult într-un monument… uitat de vreme și de vremuri.

Am semnalat, cumva amuzându-mă, la un moment dat o propunere a unui candidat la o funcție oficială referitoare la parcări supraterane, supraetajate, privind-o atunci ca pe ceva de domeniul SF-ului (la Giurgiu).
Ei bine, stimate domn care ai făcut acea propunere, dacă vei candida vreodată la vreo funcție eu te voi vota și chiar te voi susține (cu modestele mele posibilități).

Propunerea dumitale are un orizont de timp de realizare și mai ales o utilitate incomparabil mai mare decât ”Park & Ride”-ul pe care vrea să-l realizeze municipalitatea.

Iată ce se zice într-un comunicat (informare):
”Municipalitatea face demersuri pentru construirea la Giurgiu a unei parcări multifuncționale de mari dimensiuni “Park & Ride”, care să deservească instituții de interes public național și local. Terenul pe care se dorește realizarea acestei investiții, situat pe strada Mircea cel Bătrân la nr. 36.
Prin înființarea acestei parcări ce are ca termen de finalizare luna decembrie 2023, se va evita aglomerația creată în zona Parcului Alei, în dreptul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, unde se formează cozi până la Podul Bizetz.”

Obiectivul este definit ca ”…o parcare multifuncțională de mari dimensiuni” și va fi finalizat în 2024 (asta în condiții ideale).

Cam 100 de mașini ar sta la coadă pe acea șosea, până la pod… (cam atâtea încap în cei circa 250 de metri)
Deci parcarea ar fi cam pentru 100-200 de mașini…
Estimându-se a fi dată în folosință în 2024…
Deocamdată nu sunt informații despre costurile lucrării (nu le am eu)…

Așa că stimate domn cu ideea parcărilor supraterane, cu toată sinceritatea eu îți spun că te voi vota.
Și nu știu de ce dar cred că mulți alții ca mine, sătui de obiective cu utilitate îndoielnică, la care se lucrază decenii, o vor face.

Nelămurirea mea inițială care m-a determinat să scriu aceste rânduri pornește de la conceptul de “Park & Ride” care în cea mai largă accepțiune însemnă să-ți lași mașina personală, cu care ai venit de acasă, într-un loc special amenajat (o parcare) și să-ți continui drumul până unde ai treabă cu mijloace de transport în comun, pe cât posibil neconvenționale.
În cazul de față, lași mașina în curtea instituției la care ai treabă și până la ghișeu iei trotineta… Nu o spun în glumă căci eu însumi sunt un adept al mersului pe trotinetă…
Singurul loc comun al parcării din cazul de față cu conceptul de ”park and ride” este că respectivul spațiu se află cumva la o intrare în oraș…

PS. Să nu se înțeleagă faptul că aș fi împotriva realizării unor spații de parcare, a unor condiții minime de civilizație; ieri-alaltăieri am apreciat amenajările din zona Gării…
Nu îmi place însă grandomania cu care sunt prezentate și tratate unele probleme, prezentarea lor publicului larg ca și cum de-o parte ar fi cei care fac concesii, daruri, iar de cealaltă cititorii, cetățenii, cei care trebuie să rețină clar că în 2024 vor fi alte alegeri, pentru câștigarea celor din 2020 existând la activ suficiente realizări…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *