Terminați școala și cei cu copii din MR vă vor face statuie!

Scoala si gradinita in MR
Scoala si gradinita in MR

Este mai mult decât evident că mi-a cășunat pe școală! Asta e, măcar acum la bătrânețe să mai apuc și eu (să văd) câteva clase!

Am scris zilele trecute ceva legat de stadiul lucrărilor la noua școală din zona nouă a Chiajnei, cea care se construiește pe Orhideelor, în viitorul complex școlar din Militari Residence.

Mărturisesc sincer că este cea mai mare dorință a mea legată de Chiajna, de faptul că locuiesc în Chiajna.
Sigur, mi-aș dori și străzi mai largi cu trotuare care să nu fie ocupate de mașini, dar străzile largi sunt deja o utopie adusă în discuție de unii dintre cei care candidează la Primărie și cred că noi chiar suntem proști… Aș vrea să văd măcar unul că propune dărâmarea blocurilor pentru a lărgi străzile…

Mi-aș dori mai multe zone verzi, acestea încă s-ar mai putea amenaja, mi-aș dori mai multe parcări, și acestea încă s-ar mai putea amenaja, ambele obiective prin cumpărarea unor terenuri încă existente de către Primărie, mi-aș mai dori… Dar câte nu mi-aș dori.

Însă nu mi-aș dori lucruri care m-ar putea descalifica din postura de candidat la Primărie! Așa cum văd că face un anunțat candidat care este foarte revoltat că se face școală și nu se face canalizare…
Bine, el o spune oarecum diplomatic, el se declară nemulțumit de faptul că a fost suplimentat bugetul complexului școlar în detrimentul altor lucrări.

Cred că ar fi fost corect ca acel potențial viitor primar să fie mai atent cu urcatul sacilor în căruță! Eu, dar ce contează ce aș spune eu, eu nu candidez, aș fi zis că toate lucrările sunt cel puțin la fel de importante dar că nimic nu este mai important decât Educația! Și Sănătatea! Nu cum spuse unul recent, nu-i ”spui numili” de jenă, că sănătatea și educația nu sunt pe primul plan!

Așa că mi-a cășunat pe școală! Vreau să o (văd) termin (terminată)!
Crede cineva că îi este ușor cuiva să plătească în jur de 1500 de lei pe lună la o grădiniță/școală particulară? De ce fac acest efort cei care îl fac? Pentru că cele de stat nu au un program ofertant!
Eu cred că 200 de locuri într-o grădiniță de stat cu program prelungit în MR sunt total insuficiente dare este bine și atât… Deocamdată!

Aș că domnule primar! Dacă sub mandatul dumitale școala și grădinița din MR vor fi date în folosință la 1 septembrie 2021 cei din zonă îți vor ridica o statuie. Chiar dacă nu va fi una reală, va fi una simbolică, în sufletul celor care au copii mici.
Și nu, să nu creadă cineva că eu considera asta o favoare! Consider că este o obligație de serviciu dar, mai mult decât atât, o obligație morală, un semn de respect pentru cei care v-au votat.

Ce mai?! Mi-a cășunat pe școală! Așa este când nu le faci pe toate la vremea lor… Școala, de exemplu!!

PS. La ultima ședință a Consiliului Local Chiajna bugetul pentru
– viitoarea grădiniță a fost majorat de la 5.098.453 lei la 8.004.087 lei fără TVA;
– viitoarea școală a fost majorat de la 21.709.247 lei Ia 29.370.235 Iei fără TVA.
Că această majorare este una obiectivă nu știu dar sunt ferm convins că sunt organisme care verifică corectitudinea oricărei hotărâri.