Petrolul Roata de Jos, un club ajuns la o jumătate de secol de existență

Petrolul Roata de Jos - generațiile reunite la a 50-a aniversare
Petrolul Roata de Jos – generațiile reunite la a 50-a aniversare

Clubul de fotbal Petrolul Roata de Jos, prin performanțele notabile obținute în ultimii 50 de ani, s-a impus și este recunoscut de către iubitorii sportului cu balonul rotund ca fiind al doilea centru fotbalistic al județului nostru, bineînteles după municipiul Giurgiu.

Duminică, 01 octombrie, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, pe dreptunghiul verde al stadionului Petrolul și-au dat întâlnire toți aceia care de-a lungul timpului s-au dăruit și au pus o parte din sufletul lor pentru acest club.

Cei care au avut curajul să intre și la joc
Cei care au avut curajul să intre și la joc

Astfel foști jucători, antrenori, conducători sau angajați ai clubului, din toate generațiile, alături de cei mai fideli susținători ai acestora, au petrecut câteva ore împreună, și-au amintit de numeroasele victorii dar și de momentele mai puțin plăcute.
Cu acest prilej a fost organizată o expoziție de fotografie din activitatea sportivă a clubului și a fost dezvelită o placă aniversară care să marcheze acest moment festiv și să îi facă mândri pe cei tineri de înaintașii lor.

Expoziție
Expoziție

După un joc de fotbal între două echipe formate ad-hoc din jucători din toate generațiile, încheiat ca orice joc între prieteni cu un rezultat de egalitate, a urmat o festivitate de premiere a tuturor celor prezenți cu o diploma de excelență, pentru întreaga lor activitate în sprijinul clubului.

Cu ocazia acestui eveniment deosebit a fost editată revista „Petrolul Roata de Jos – Noi învârtim roata de 50 de ani” în care este prezentată întreaga activitate a clubului, încă de la fondarea acestuia, revistă care i-a surprins în mod plăcut pe toți cei prezenți, având în față o istorie de 50 de ani în câteva pagini.

Au fost alături de noi la această sărbătoare și „dușmanii”, adversarii împotriva cărora am luptat întotdeauna, împărțindu-ne frățește victoriile.
Este vorba de colegii de la Dunărea Giurgiu, fotbaliști de legendă, în frunte cu Narcis Coman, Viorel Leșeanu, Dorinel Vîrban și nu în ultimul rând Sandu Pantazi, sufletul echipei de Old Boys din capitala județului nostru.
A fost prezent alături de noi și fostul dinamovist Ionel Dinu precum și fostul jucător de la Steaua, Ilie Stan.

Au fost alaturi de noi
Au fost alaturi de noi
Stânga: foștii stelisti Costică Zamfir și Ilie Stan alături de Nelu Dragomir din prima generație de jucători de la Petrolul Roata de Jos.
Dreapta: o bancă ce și-ar dori orice echipă cu pretentii, Dorinel Vîrban, Narcis Coman, Ionel Dinu, Vasile Mustață, Viorel Leșeanu.

Ca să se păstreze parfumul întâlnirilor de altă dată, partida de fotbal a fost arbitrata de o brigadă condusă de Liviu Boboc, fost arbitru dar și fost fotbalist sau conducător de club, binecunoscut în fotbalul giurgiuvean.

Organizatorii evenimentului, Didin Anghelin, Nicușor Matei și Lucian Trîncă, țin să mulțumească tuturor celor care au contribuit la reușita acestei adevărate sărbători a fotbalului de la Roata, la ceas aniversar.

Repriza a 3-a
Repriza a 3-a
Repriza a 3-a
Repriza a 3-a

Mulțumim celor care au făcut și un efort financiar, dar, în mod special foștilor echipieri Marin Ghidănac, primarul comunei și Neluțu Olteanu, susținători principali ai reprizei a treia și cea mai lungă, desfășurată la un restaurant unde s-a petrecut până târziu alături de celebrul taraf de la Mîrșa.

Tortul festiv
Tortul festiv

Tortul festiv a încheiat o zi care va rămâne în inima tuturor participanților până la proxima revedere.

Relatare de la fața locului de către un împătimit al fotbalului din Roata, N. Munteanu (evident, un pseudonim!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *