Pe urgia asta doar speranța îi mai animă pe cei din Parcul Colorat (cei care mai sunt!)

Este pustiu Parcul Colorat dar murmurul (vuietul?) mulțimii se aude...
Este pustiu Parcul Colorat dar murmurul (vuietul?) mulțimii se aude…

Deși este zăpadă și ger (năpraznic uneori) discuțiile din Parcul Colorat continuă, în ciuda vremii dar, mai ales, a vremurilor…

Este vineri azi, ziua în care pun pe hârtie (un fel de a zice, căci o fac la PC) câteva dintre murmurele care îmi ajung la urechi atunci când, cu treabă sau nu, trec prin Parcul Colorat, lucru pe care l-aș recomanda, cu prietenie, să o facă și domnii care peste puțină vreme vor alerga după noi, cerându-ne voturile…
Ascultați murmurul mulțimii, domnilor, ascultați ofurile oamenilor dintre ei, nu citind selectiv presa…

Se întreba un bătrânel, cu multă amărăciune în glas, de ce o magistrală cum este BRUA, de exemplu, care va lua gazele noastre și le va duce la alții, căci asta va face, oricât ar încerca cineva să ne convingă că ”este strategică și va aduce mulți bani” (fără să spună cui) crește într-o zi cât altele într-un an, trecând peste orice piedică și văzându-și de drumul ei în vreme ce autostrăzile, magistrale pe care românașii ăștia loviți de soartă ar merge și ei în condiții civilizate nici măcar nu depășesc stadiul de proiect sau, cel mult, de studiu de fezabilitate (studii multe, făcute repetat, pe mulți bani).
Eu nu aș ști ce să-i răspund dar sunt sigur că avem în județ oameni mult mai competenți și cu expertiză care ar putea să satisfacă curiozitatea acelui bătrânel…

De ce se fac presiuni asupra Complexului Energetic Oltenia?
Ceva interese?
Complexului Energetic Oltenia produce cam o treime din energia consumată în România în acest moment. Complexul are 12 blocuri energetice, cu o putere instalată de 3.570 MW.
O TREIME din consumul României, dacă nu ați înțeles din prima!
Sunt de acord că vremea cărbunelui s-a cam dus dar s-a dus la alții care și-au asigurat alte surse de energie. La noi mai merge 10-15 ani.
Să zic și de BRUA ceva? Iar?
România, de mulți ani, produce cam 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an, mai mult decât Germania și Italia dar mult mai puțin decât Marea Britanie, Olanda, nemaivorbind despre Norvegia (cu ai ei 120 de miliarde de metri cubi în 2017).
Ungaria, Austria nu apar între producătorii de gaze naturale dar li le va duce BRUA!

Consiliul Judeţean Giurgiu, anunţă lansarea evenimentului „Săptămâna Integrităţii”, ce va fi organizat în intervalul 14 ianuarie 2019 – 28 februarie 2019 la nivelul a 10 unităţi de învăţământ liceal de pe raza judeţului Giurgiu.
Campania de informare va cuprinde mesaje anticorupție adresate reprezentanților instituțiilor publice locale din județul Giurgiu, mediului de afaceri și cetățenilor.
Campania va include evenimente de educație/informare anticorupție în 10 școli și instituiții publice din județ.
Obiectivul campaniei de informare în unitățile de învățământ îl constituie dezvoltarea valorilor integrității, democrației și statului de drept în rândul elevilor și cadrelor didactice.
Vă dați domniile voastre seama cam cum colcăie corupția în rândul elevilor din liceele giurgiuvene?

Se dă o adevărată bătălie mediatică (și de manipulare) în legătură cu recursul compensatoriu; acesta a devenit o adevărată problemă existențială. Nimeni nu știe cine este mai vinovat de aprobarea acestei legi… Nu știe, este un fel de a zice căci fiecare dintre cei care vorbesc despre asta o fac de pe o anumită poziție… Ba că și opoziția a votat, ba că a votat doar în senat dar în Camera Deputaților legea a suferit modificări și nu a mai fost votată de către opoziție… Cert este că oricum ar fi fost, Legea este atât de interpretabilă încât eliberarea borfașilor este strict o opțiune a judecătorului și procurorului…
În fapt, borfașii își fac de cap…

Văd că avem în Giurgiu o tânără care practică boxul… Fie părinții ei (tatăl) au fost mari boxeri, fie că au rămas profund marcați de vremea când alde Cassius Clay ne umpleau tot timpul…
Altfel nu văd cum de a ajuns o fată să practice acest sport (admit că este sport căci nu am încotro).
Sunt atâtea școli de arte marțiale în acest oraș, sporturi și ele, unele chiar destul de violente (cele de contact) dar și dintre cele mult mai adecvate pentru a fi practicate de către o fată…
Îi urez succes tinerei giurgiuvence la competițiile la care va participa. Dacă îmi imaginez că în țară mai sunt alte două fete care practică boxul, giurgiuveanca noastră va urca întotdeauna pe podium…

Un foarte ”cult de cap” (CS, după cum văd că scrie la administrator) ascuns în spatele unei sigle m-a făcut cu ou și cu oțet, trimițându-mă în mod repetat la DOOM! 1-2-3 sau filmul, nu știu care dar îl asigur că am jucat și jocul (nu foarte mult căci eu am rămas tot la primele jocuri de la Nintendo) și am văzut și filmul!!! Ba, culmea ironiei, am mai pus mâna și pe câte un dicționar!!! (nu îl cred în stare să înțeleagă ironia).
Ar fi indicat, dar ce mă interesează pe mine, ca șefii, aceia care sunt, să aleagă pentru administrarea paginilor, mai ales atunci când acestea aparțin unui partid cu pretenții, oameni care, chiar dacă nu sunt foarte ”culți de cap”, să-și vadă și să-și accepte limitele și să nu facă tot posibilul pentru a se acoperi de ridicol… Inclusiv pe cei în numele cărora scriu.
”Aveți mai jos un comentariu pertinent dar, de când cu jurnalismul aista independent ne put până și florile de tei ! Ortograma ”i-a” exprimă în text o acțiune pe când ”ia” exprimă dorința de a lua ceva ,orice, de la un măr până la o pară ! Ah domnule jurnalist , afurisită gramatica asta când ești certat cu ea!”  scrie individul.
Un monumental exemplu, în context (am și restul capturilor de ecran), de tupeu și nesimțire crasă, de dorință de a epata și de a le arăta celorlalți cât sunt de proști, ei (el în cazul acesta dar o face pe o pagină oficială) fiind ”erudiții” lumii!
Dacă ar fi șters acea cratimă (semnalată nu de mine primul) obiectul discuției (la care au participat mulți alți ”proști”, luați la rând și tocați mărunt de ”erudit”, trimiși la dicționare și gramatici, inclusiv la ”LIMBILE” pe care le dă, ca exemplu, nu altfel!!) ar fi dispărut și ar fi trecut absolut neobservată greșeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *