Totul pentru cetățean, totul pentru victorie!

Totul pentru cetățean, totul pentru victorie!
Totul pentru cetățean, totul pentru victorie!

Uitați-vă cu atenție la poză și anume la cetățenii din planul îndepărtat; una dintre femei cred că are ceașca cu cafea în mână… Și parcă zâmbesc flegmatic acei cetățeni…

Până la urmă este dreptul acelei femei să aibă orice în mână! Nu este datoria cetățenilor să se ocupe de îngrijirea spațiilor verzi aflate pe domeniul public; deși poate că spiritul civic ne-ar îndemna să gândim și să acționăm altfel.

Dar cu atât mai puțin este treaba organizației municipale a PNL Giurgiu!
Acțiunea de curățat iarba de pe un spațiu verde aflat pe domeniul public de către un grup de membri ai acestei organizații, în fruntea cărora se află cel care vrea să candideze la postul de primar, însoțiți (altfel cum, ce rost ar mai avea acțiunea) de presă care sigur va prezenta laudativ cele întâmplate pare de apreciat la prima vedere…
Numai că…

Asta credeți că așteaptă cetățenii? Să faceți curățenie în jurul blocurilor?
Nu din ipostaza de lucrători la ADP ne așteptăm să ”facă curățenie” PNL! Poate face și ”în jurul blocurilor”, dar altfel.

Așa, la prima vedere, pare de apreciat acțiunea dvs… Dar nu le luați pâinea de la gură celor de la Spații Verzi! Ei primesc bani pentru acea activitate.

Nu vă mai amintiți de domnul care, candidat la Primărie fiind, umbla prin Piață strângând hârtii de pe jos, într-un gest civic, adică… A luat-o în barbă rău de tot căci cetățenii nu asta așteaptă de la un primar – să umble cu sacul, adunând gunoi din oraș… Sunt angajați plătiți pentru asta.

Și aveți mulți consilieri în CM… Poate că le sugerați lor să-l întrebe pe primar cum se face întreținerea spațiilor verzi, dacă are suficienți angajați la GSL, dacă are fonduri pentru a-i plăti, dacă…

Cu tot respectul, jenantă acțiune… Ar fi fost oarecum de înțeles dacă era azi ”Ziua tunsului ierbii” sau ceva asemnănător… A zâmbetului flegmatic, adică… Cum v-ați simțit domnule potențial candidat la Primărie atunci când i-ați văzut zâmbind pe acei cetățeni în timp ce dvs. le tundeați iarba din fața blocului lor deși altcineva ar trebui să o facă.
Zice un cetățean într-un comentariu: „Să vă țină Dumnezeu obiceiul!”. Care obicei?

PS. După editare am primit un comentariu; îl redau integral pentru că vorbește tocmai despre NEPUTINȚĂ!
Și precizez că tot ce am scris mai sus am făcut-o cu mult respect și cu speranță.
Iată comentariul:
” Tot respectul! Dar trebuie să știți că, această acțiune a prins viață în urma sesizarilor cetățenilor. Din întâlnirile noastre cu giurgiuvenii – iată, se împlinesc aproape doi ani – am avut sesizări de asemenea natură! E adevărat, erau pentru ca noi prin consilierii noștri, să sensibilizam intr-un fel Primăria. Nu am reușit. Acum considerăm că prin astfel de acțiuni vom sensibiliza pe cei de la ” spații verzi” cum spuneți d-stra. Nu se pune problema a le lua pâinea de la gură! Numai bine!”

Foto: Facebook – Gigi Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *