Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună

Va fi prelungita starea de urgenta
Va fi prelungita starea de urgenta

Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună, a anunțat președintele Iohannis azi, 6 aprilie, într-o conferință de presă. La începutul săptămânii viitoare va fi emis un nou decret care va prelungi starea de urgență.

Președintele României a menționat că deși în România gravitatea infectării cu coronavirus nu a fost așa de mare ca în alte țări este nevoie, este imperios necesar ca cetățenii să respecte cu strictețe măsurile luate de autorități.

În perioada următoare vor sosi în țară importante cantități de materiale de protecție, circa 15 milioane de măști pentru medici, polițiști, jandarmi și populație.
Acestora li se vor adăuga circa 500 de mii de costume de protecție.

Pe de altă parte, dincolo de ce spune președintele, trebuie să privim cu realism situația și să corelăm (căci altfel vom avea rezultate fals-pozitive!!) numărul celor constatați ca infectați cu numărul testelor efectuate; când numărul testelor este mic și numărul rezultatelor este pe măsură.

Și o informație statistică pozitivă: este prima dată când numărul persoanelor vindecate ajunge la 10% din numărul persoanelor constatate ca fiind infectate.
Nu cred că este deja un trend, nu cred că este cazul să ne facem iluzii dar, ca în filmele americane, speranța renaște!!