Simț civic, așa-i? Unde mă, în Giurgiu?!!

Tomberoanele de gunoi de la colțul blocului
Tomberoanele de gunoi de la colțul blocului

În această dimineață am avut parte de o experiență stupefiantă.

Un individ cu trei pungi cu gunoi care însumate aveau, cred, cam o jumătate de metru cub, se chinuia de zor să îndese una dintre pungi în coșul de gunoi din fața blocului în care locuiesc, unul dintre cele două coșuri rămase (încă) pe stâlp.

Punga, mai voluminoasă decât gura coșului, nu intra deloc drept pentru care individul o tot îndesa… Într-un final a intrat și a umplut coșul… Dacă nu l-aș fi văzut cum insista poate că m-aș fi abținut dar amintindu-mi de celălalt coș de la blocul meu, rupt doar de câteva zile, n-am mai putut să mă abțin și i-am zis, respectuos:

– Domnul, nu vă supărați, acel coș nu este pentru gunoi menajer…
– Da` pentru ce ie, bă, alea care mătură ce treabă au?
– Pentru menajer sunt tomberoanele chiar în spatele blocului…
– Ce vrei bă, te plimbi cu cățeaua și te iei de oameni… Du-te-n…

În timpul ăsta eu încercam să-mi scot telefonul, să-l pornesc și să fac o poză cu gunoiul (din coș!!) iar individul urcase în mașină, a coborât-o de pe trotuarul de vizavi unde era parcată și accelerând s-a repezit spre mine; și-a dat seama că dacă ar fi înaintat încă 50-60 de centimetri spre mine ar fi lovit cele două mașini între care eu eram.
Nu am apucat să pornesc telefonul căci aș fi vrut să vă văd pe voi, ăia vitejii, dacă v-ar mai fi ars de făcut poze când nici frunzele morcovului nu v-ar mai fi rămas afară!!!

Între timp i-a ieșit din bloc și soția (presupun că ea era), a urcat în mașină și au plecat deși, sincer, m-aș fi așteptat ca aceea să-i zică să ia gunoiul din coș și să-l ducă la tomberon.

Cine dracu` m-o pune pe mine să nu-mi văd de treaba mea?!
Al dracu simț civic, mă zgâlțâie rău de tot! Și unde asta? În Giurgiu!!!

PS. În poză sunt tomberoanele goale amplasate la capătul blocului în care locuiește individul… E drept că până la tomberoane sunt cam 20-30 de metri pe când coșul de gunoi este chiar la botul mașinii parcate pe trotuarul din fața blocului în care locuiesc eu, nu din fața blocului individului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *