De vorbă cu un candidat în Parcul Colorat

De vorbă cu un candidat în Parcul Colorat
De vorbă cu un candidat în Parcul Colorat

Adrian Anghelescu, candidatul la funcția de primar al municipiului Giurgiu, din partea PNL, însoțit de câțiva candidați la funcția de consilier municipal, stătea de vorbă cu cetățenii în Parcul Colorat luni seara, la o oră la care nu ai unde să arunci un ac în acel mic scuar, plin, de fapt aproape întotdeauna cu copii, mulți copii, însoțiți de părinți, bunici și ce mai au ei prin preajmă(!).

Eu, ca de obicei, doar cu animalul, fiind ora la care plimb cățelul…

Nu am scăpat prilejul de a-l întreba pe candidat ce crede că poate face pentru zona în care locuiesc eu dar și mulți alții, întrebări legate de starea drumurilor, spațiile verzi, curățenie, câini maidanezi, țânțari, toate acestea fiind lucruri pe care trebuie să le rezolve administrația locală.

Nu l-am întrebat câte locuri de muncă și-a propus să creeze… Asta pentru că din întâmplare l-am văzut lângă Anghelescu pe Florian Nicolae și mi-am adus aminte cum strigau câțiva disperați, într-o campanie anterioară, ”…Floricele, adu-ne copiii înapoi!”.
Oricât de bine intenționat ar fi un primar nu poate crea locuri de muncă! Poate crea o infrastructură atractivă, poate oferi, legal, diverse facilități, impozite mai mici și alte câteva asemenea lucruri, poate dezvolta (deși indirect) învățământul profesional… Însă ce să mai construiești în Giurgiu, ca industrie, când toată cea veche a fost distrusă.

Nu a evitat vreo întrebare domnul Anghelescu, drept pentru care îi mulțumesc pentru timpul acordat, multicel, deși părculețul era plin și am observat că mulți dintre cei prezenți în el, adulții, evident, și-au manifestat dorința de a vorbi cu el.

Nu am uitat de fântâna arteziană! Și i-am reamintit. Îl asigur că nu mă aștept să apară acea fântână săptămâna următoare dar sunt convins că după alegeri nu va uita de promisiunea făcută.

Și pentru că cea mai discutată temă de campanie acum este incineratorul, nu l-am sărit nici pe acesta!
Am aflat, de la cineva din grup care s-a ocupat în mod deosebit cu această problemă, că s-au strâns peste 6.000 (șase mii) de semnături de la cetățenii din zona Sloboziei, cea în care cineva vrea să amplaseze nenorocirea, semnături care certifică voința cetățenilor, aceea de a nu se amplasa o asemenea construcție acolo.
L-am întrebat pe Anghelescu despre asta și mi-a răspuns că, deși din punct de vedere legal cei care vor să construiască incineratorul s-au acoperit cu toate hârtiile necesare, deși legea ar permite construirea unui asemenea obiectiv, el va ține cont, indiferent câte presiuni s-ar face asupra sa, de voința celor care l-au ales (și sunt sigur că îl vor realege) și că acele semnături, voința oamenilor, în fapt, îi vor permite lui, ca primar, consiliului local, să nu dea vreodată autorizație de construcție pentru incinerator/crematoriu.

Și un PS! I-am reproșat domnului Anghelescu faptul că din cauza lui, a faptului că eu pe el îl voi vota, voi fi nevoit să votez și PNL-ul, deși eu sunt dintotdeauna și voi fi mereu socialist, călcându-mi astfel pe inimă… Dar un primar, fără majoritate în CL, are mâinile legate… Ba, mai mult, cei cu interese care nu coincid întotdeauna cu interesele giurgiuvenilor, și-ar realiza jocul. Să nu se înțeleagă că am ceva cu cei care candidează la funcțiile de consilier, pe mulți dintre ei îi cunosc de mult timp și îi respect. Eu mă refer strict la ideologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *