Școala, învățământul, EDUCAȚIA nu sunt teme bune de campanie

Scoala de pe Amforei la 15.08.2020
Scoala de pe Amforei la 15.08.2020

Construcția școlii de pe Amforei este în același stadiu în care era și în urmă cu o lună; nimic nu s-a schimbat, fapt care m-ar putea face pe mine să presupun că EDUCAȚIA este un subiect nedorit de politicieni în campaniile electorale, că politicienii, candidații în mod expres nu au nevoie de oameni educați, informați în momentul aplicării ștampilei pe buletinul de vot.

La ultima ședință de Consiliu Local pe ordinea de zi a figurat și un proiect de hotărâre referitor la campusul școlar de pe Amforei; nimeni nu ne spune dacă sunt probleme legate de acest obiectiv. Nici măcar consilierii PNL, cei pe care i-am dori activi, chiar și în calitate de Gică-contra, nu reduși la tăcere!

Le-aș sugera candidaților, mai ales unuia anume, să le atragă atenția celor care se ocupă de promovarea imaginii lor că nu se adresează unor analfabeți funcțional ci unora care înțeleg că sunt frumoase pozele făcute în programe de editare, că sunt bune și de dorit proiectele dar care știu foarte bine că de la stadiul de proiect până la cel de obiectiv dat în folosință este cale lungă… Cale de multe mandate!!!

Școala de pe Amforei mai are mult până când va fi gata!
Cu ceva vreme în urmă un cetățean, bine intenționat probabil, era un fel de ”Jana-cu-arcul” în lupta cu cei care nu voiau școală în Militari!! Acum acel cetățean, având o funcțioară, îi consideră hateri pe cei care continuă să se intereseze de cum merg lucrurile și lucrările la școala de pe Amforei…
Deh, locul ”Janei-cu-arcul” a fost luat de ”Nelu-hateru’”.

Blocul maine-poimaine este gata!
Blocul maine-poimaine este gata!

Și nu pot să nu mă minunez și să nu mă întreb cum de se poate ca la o construcție privată, mult mai mare ca suprafață construită decât școala despre care tot amintesc, lucrările să avanseze văzând cu ochii?
Cei care lucrează la acele blocuri nu sunt și ei tot constructori, ca și cei de la școală? Sau cei care lucrează la școală nu or fi constructori?! Eu cred că sunt dar dezinteresul de altundeva pornește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *