Atenție (mare) la cei care vă bat la ușă… Nu toți sunt politicieni (care vă vor binele)!

Oricand puteti schimba furnizorul de energie electrica
Oricand puteti schimba furnizorul de energie electrica

Liberalizarea pieței de energie electrică a oferit posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrică; cu alte cuvinte, poți să alegi de la care furnizor să cumperi energia electrică de care ai nevoie.

Este un lucru bun care (poate) duce la scăderea prețului energiei electrice pentru consumator, datorită concurenței între diverșii furnizori de energie electrică (vedeți voi cum e cu concurența asta, lipsă în cazul celor cu gunoiul, și veți vedea de ce zic asta).

Azi, cam pe la prânz, așa, întâmplător chiar la masă fiind, auzim bătăi în ușă…
Soția, mai aproape de ușă, mai tânără și, evident, mai sprintenă, a mers să vadă despre ce este vorba; aproape fiind, am auzit toată conversația (fiți atenți la nuanțe):

”Ca să primiți curent mai ieftin trebuie să schimbați contractul”, spunea pe un ton ferm, fără nicio altă introducere, cea care bătuse în ușă
Dar l-am schimbat recent, i-a răspuns timid soția
”Păi trebuie să îl schimbați ca să plătiți mai puțin; dar nu vă costă nimic schimbarea contractului și putem să facem asta chiar acum”.
Dacă trebuie, îl schimbăm, îi zece soția, cu același ton de persoană cu frica lui Dumnezeu dar mai ales de frica celor care ar fi în stare să-ți taie curentul dacă nu ai contractul în regulă.

Cum spuneam, am auzit discuția și m-am dus să văd și eu cum este cu contractu’…
Doamnă, noi avem contract cu Enel… Nu sunteți de la Enel, nu-i așa?
”Nu, nu sunt de la Enel, sunt de la alt furnizor”
Acela a fost momentul în care ”doamna” a pornit pe scări în jos, chiar fără motiv (aparent), aș zice.

Este posibil ca respectiva să fi fost de la o altă firmă furnizoare de energie electrică, este posibil ca prețul energiei furnizate de acea firmă chiar să fie mai mic decât al celor de la Enel dar este extrem de parșiv modul în care încearcă să-și convingă potențialii clienți…
Poate că dacă ar fi zis: ”…sunt de la firma cutare și vă oferim cutare lucru, mai ieftin decât ceilalți de la care îl luați acum” discuția ar fi fost alta și poate altul ar fi fost și rezultatul ei.

De aceea ziceam: e lucru mare concurența asta!
Dacă alergi singur pe pistă nici dacă te împiedici nu are cine să te depășească; și nici din ușă în ușă nu ai vreun interes să umbli.
Ca la alți furnizori de servicii, cum ziceam mai sus, de exemplu.

PS. Pentru informare precizez că în acest moment există circa 75 (exact 72 azi) de furnizori de energie electrică și, în principiu, la oricare dintre aceștia puteți apela…
Asta, desigur, după ce vă informați și sunteți siguri că cei care vă bat la ușă nu încearcă să vă ia de fraieri… Chiar și fără a fi politicieni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *