Știm clar ce avem de făcut și nu le propunem oamenilor cai verzi pe pereți!

Petre Anghel discutand cu cetățenii
Petre Anghel discutand cu cetățenii

În plimbările mele zilnice nu pot să nu observ ce este în jurul meu, nu pot să nu văd Chiajna așa cum este și nu cum încearcă alții să mă convingă că ar fi!

Sunt lucruri care așa cum au fost făcute așa vor rămâne! Să vii tu și să-mi spui că atunci când vei fi, dacă vei fi, nu voi mai vedea așa ceva, cu referire la înghesuiala dintre blocurile din MR, mi se pare demagogie pură.
Eu aștept ca cei care vor să ne conducă să ne vorbească despre lucruri, obiective realiste, lucruri care se pot face și nu despre cai verzi pe pereți căci nu om fi toți analfabeți funcțional!

Azi, mergând pe traseul obișnuit, la cărarea spre Auchan i-am întâlnit pe cei de la PNL, Anghel Petre și câțiva dintre membrii echipei sale; strângeau semnături.
Nu puteam să scap prilejul de a mă băga în vorbă, nu-mi stă în caracter, așa că l-am întrebat pe Anghel Petre cum merge strânsul semnăturilor, cum reacționează chiejnenii.

”Merge”, mi-a răspuns Anghel Petre, ”oamenii sunt receptivi la acțiunea noastră, discutăm, le vorbim și despre obiectivele noastre, despre programul nostru electoral”.
”Nu sunt toți, întotdeauna, de acord chiar cu toate propunerile noastre, vin și cu sugestiile lor dar discuțiile sunt relaxate, nu sunt cu ranchiună sau cu respingere a priori”.

Vi se reproșează un eșec legat de strada Rezervelor, i-am zis lui Anghel Petre (nu puteam s-o ratez pe-asta!). Cum ați comenta?
”Îi rog pe toți cei care mă cunosc dar și pe cei care au auzit despre mine doar în perioada în care am fost administrator public să aibă în vedere că eram doar un executant al unor dispoziții, un supraveghetor de lucrări și indiferent ce aș fi spus eu lucrurile aveau cursul lor. Îi rog pe toți cei care îmi reproșează ceva legat de ceea ce s-a întâmplat cu strada Rezervelor să nu uite că exact în acea perioadă eu mi-am dat demisia din funcția de administrator public și aceasta nu a fost deloc un lucru întâmplător!

Dar acum oamenii din Chiajna au ocazia să mă pună cu adevărat la încercare, să-mi acorde votul și încrederea lor și le promit cu mâna pe inimă că nu îi voi dezamăgi.
Nu sunt un ipocrit să le spun că voi veni în Primărie pentru a face muncă voluntară, că eu și echipa de consilieri ne credem cei mai buni și că le facem o favoare chiejnenilor prin preluarea frâielor comunei!
Nu! Primarul și consilierii locali, din momentul în care sunt aleși devin slujbași în Primărie, angajați ca oricare alți angajați din administrația publică, lucrând pentru cetățeni.
Primesc o indemnizație pentru asta… Dar oricâți bani ai primi, dacă nu ai și chemare pentru astfel de funcții, pentru astfel de muncă, nu vei reuși!

Nu avem cum să le promitem chiejnenilor că întoarcem lumea cu josul în sus! Nu avem cum să le promitem că vom tăia din colțurile unor blocuri pentru a lărgi străzile…
Dar le promitem că nimic nu se va mai construi în Chiajna fără respectarea disciplinei în construcții!
Și mai le promitem, deși în secolul 21, la doi pași de Capitală este anacronic să mai vorbim despre asta, că vom termina de instalat utilitățile în toată comuna, apă și canalizare adică, în cel mai scurt timp.

Tot suntem în zonă, o străpungere către Iuliu Maniu în continuarea Tineretului este un alt obiectiv esențial, vital… Nu depinde doar de noi dar cu ajutorul celor de la Capitală, cu unii dintre ei deja am purtat discuții, o vom putea face. Nu este complicat, sunt cel puțin două variante, doar voință și determinare trebuie să existe.

Un obiectiv extrem de important este complexul școlar; acesta va rezolva multe probleme în zona MR, inclusiv de decongestionare a traficului! Este posibil să fie terminat până în septembrie 2021 însă și în acest caz trebuie multă mobilizare. Suntem în stare să o facem! Chiajna nu are o grădiniță de stat cu program prelungit; pentru multe familii o astfel de grădiniță ar fi o mare facilitate, la buget, în primul rând! Unii au posibilități financiare mai mari, alții nu le au; noi vrem să creăm opțiuni.

Și încă un lucru și închei! Parcările… Ia uitați-vă la terenul de lângă noi? Cum vi s-ar părea aici o parcare mare în care să încapă sute, poate mii de mașini? Vă imaginați cum s-ar goli toate trotuarele din zonă? Dar asta este o problemă extrem de delicată… Este greu să-i convingem pe oameni să-și lase mașina la intrarea/ieșirea din localitate și să mai meargă pe jos câțiva zeci, câteva sute de metri… Și pe bună dreptate! Când s-au mutat aici li s-a spus că sunt parcări pentru toată lumea… S-a dovedit că nu sunt dar trebuie să căutăm rezolvări, soluții realiste nu să ne gândim la tăiat din colțul blocurilor…

Cetățenii din Chiajna au puterea, prin votul lor, să ne pună la treabă! Noi acum putem doar să le promitem că nu-i vom dezamăgi! Știm ce avem de făcut, știm cum să facem și știm să-i ascultăm pe oameni.
Nu le facem o favoare oferindu-ne să le fim primar și consilieri. Suntem oameni obișnuiți ca majoritatea covârșitoare a locuitorilor din Chiajna. Ne asumăm o mare răspundere pornind pe acest drum.
Puneți-ne la încercare, acordați-ne votul vostru, acordați-ne încrederea voastră!
Cu mult respect, Anghel Petre, cu voia dumneavoastră viitorul primar în Chiajna.”

Cam lungă discuția mea cu Anghel Petre, de obicei nu scriu articole așa de lungi dar sunt convins că nu am pierdut timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *