”…la aceste incidente nu au participat spectatori!” Tristă consolare!!

Adevărul - greu de găsit si de relevat
Adevărul – greu de găsit si de relevat

”…din declarațiile oficialilor partidei a reieșit faptul că la aceste incidente nu au participat spectatori”, este una dintre concluziile la care a ajuns Comisia de Disciplină a AJF Giurgiu în legătură cu partida Luceafărul Trestieni – Zmeii Ogrezeni, terminată cu scorul de 5 – 4.

Aceeași Comisie a aplicat 6 sancțiuni de suspendare (21 de jocuri) și penalizări în valoare 720 de lei, echivalentul cam al unei jumătăți de  salariu minim.
Pe lângă toate acestea echipa Luceafărul Trestieni a primit un ultim avertisment pentru vicii de organizare.
În ce or consta aceste vicii de organizare, dacă spectatorii nu au participat la incidente (acestea fiind, după cum recunoaște Comisia), greu de presupus… Probabil în faptul că tușa de pe stânga era mai îngustă cu 2 mm decât în regulament…

Pentru un privitor din afară nu poate să nu atragă atenția faptul că în legătură cu acea partidă au fost aplicate sancțiuni DOAR gazdelor, niciuna oaspeților.
Și le fel de netrecut cu vederea este și atitudinea AJF, conform căreia dacă nu au fost implicați spectatorii, e bine… E bine că dăm amenzi, e bine că vin bani la bugetul asociației, e bine în general.

Am scris două articole despre cazul de la Trestieni; ziceam să consider încheiat subiectul dar după ședința Comisiei de Disciplină am primit un alt mesaj de la un jucător de la Zmeii Ogrezeni, George Dincă.

George, la fel ca și mine, se întreabă de ce se încearcă să se sugereze faptul că la Trestieni nu s-ar fi întâmplat nimic deși toate sancțiunile au fost aplicate doar gazdelor… Și la fel ca și mine George se întreabă dacă doar banii mai prezintă un interes în fotbalul giurgiuvean…

”Vă rog insistent să mai scrieți odată”, mi-a zis George, cu revoltă dar și multă dezamăgire în glas, atunci când am stat de vorbă cu el.
”Nu știu cu ce ne ajută pe noi decizia AJF… Faptul că au aplicat atâtea sancțiuni celor din Trestieni este o confirmare a faptului că acolo s-au întâmplat lucruri grave…
Noi ne-am ales și cu bătaia și cu punctele pierdute…
Și cum nu au fost implicați spectatorii? Prietena mea și o altă fată, prietena unui alt jucător de la noi au fost nevoite să plece la mașină, în timpul meciului, din cauza amenințărilor și a înjurăturilor celor din tribună…

Nu știu ce au consemnat în foaie oficialii meciului, nu știu ce a afirmat observatorul dar vă asigur că o atmosferă ca cea care a fost în teren la acel meci, o presiune mai mare decât la acea partidă, și din partea jucătorilor dar și a spectatorilor, nu am mai văzut…
Eu cred că există oameni integri și în AJF, în rândul arbitrilor, dar din diferite motive (interese?) nu pot vorbi despre cele întâmplate în teren, de cele mai multe ori, nu în cazul acesta, neapărat.
Vă jur că tot ce v-am spus până acum este real, nu are rost să mint, nu am nimic de câștigat, nu am vreo obligație față de cineva… Singura obligație, a mea dar și a celorlalți este față de FOTBAL dar și față de conștiința noastră.

Și o ultimă părere: am crezut că dacă s-a schimbat conducerea AJF se vor schimba și lucrurile, în bine, desigur… Constatăm că nu este suficientă schimbarea doar la nivelul conducerii… Ar mai trebui schimbat câte ceva și pe la comisii dar, mai ales, la mentalitate…”

Nu aș fi consecvent principiilor mele dacă nu aș fi de acord cu trista realitate redată de cele spuse în ultima frază de către George Dincă.

Și în final, dar poate cel mai important lucru, iată și ce mi-a spus Andrei Popazu, arbitrul care a arbitrat partida cu pricina, arbitru care ”nici nu a fost agresat, nici nu s-au făcut presiuni asupra sa, nici, nici…”, așa cum încearcă să sugereze unii.

”Îmi place să cred că sunt un om corect și cu personalitate. Mi-am menținut cele înscrise în raport și în urma deciziei Comisiei de Disciplină am decis să mă las de arbitraj și să ies din comisia de arbitraj.
Asta o spun pentru dvs și nu pentru a publica.
Ce am trăit eu, brigada și echipa oaspete nu este normal să se întâmple pe un teren de fotbal. Nu am vrut să se creeze un precedent. Vin la arbitraj de plăcere. Din păcate nu mă regăsesc într-un asemenea fotbal.
Cu respect!”

PS. Precizez că inițial am convenit cu Andrei Popazu că ceea ce vom discuta va fi strict confidențial. Ulterior acesta a revenit și mi-a acordat permisiunea de a publica cele declarate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *