Multe de zis după o săptămână de absență din Parcul Colorat

Parcul Colorat la răsărit!
Parcul Colorat la răsărit!

Am lipsit o săptămână de la discuțiile din Parcul Colorat și parcă mi-a fost pustie viața! (Hai c-am zis-o!).

Doi deputați au ignorat pensionarii!
Doi deputați giurgiuveni au ignorat petrecerea dată în cinstea pensionarilor giurgiuveni, vezi Doamne!
Dar ”petrecerea pensionarilor giurgiuveni” câți pensionari a ignorat? Oare fondurile primite au fost date doar pentru ”o anumită parte” a pensionarilor giurgiuveni?
Pentru cei din Parcul Colorat nu s-a dat nimic? Sigur nu s-a dat, că și eu îmi fac veacul pe acolo și n-am văzut nicio petrecere…
Ce contează acei pensionari… Jalea mare e că doi deputați au ignorat acea petrecere…
De unde știți cei care vă căinați că acei deputați nu au fost tocmai acolo, printre cei neinvitați, căci sunt convins că și între aceia au fost destui care au votat cu organizatorii… Adică cu PSD-ul… (Deși nu PSD-ul a organizat petrecerea!!!)
De ce sunt așa de sigur? Păi dacă și eu am făcut la fel?! Dar eu, ca și mulți alții, am votat cu un ideal… Ne-am ales cu idea(lul) și cu două ouă, vorba unuia dintre cei votați! Dar și pe acelea vor să ni le ia!!
Iar cei doi ”tineri” nu au fost votați de cineva anume… Votat a fost partidul în care bătrânii dar și celelalte vârste și-au pus mari speranțe… Așa că n-o mai dați cotită: de vină este de fapt acel partid care i-a pus pe liste!

Disidență în PSD Giurgiu?
Zicea cineva că au apărut disidenții în PSD Giurgiu… Un termen elegant.
Eu, mai neacademic, spun că a intrat râca, dihonia și în PSD, că sunt semne că și acest partid, de monolit în aparență, o ia pe urma PNL-ului…
Adică, zicea altcineva (îl citez!!): ”Se va alege praful și de PSD așa cum s-a ales de PNL?”
Sigur, partidul a rămas tot partid! Praful s-a ales de cei care vremelnic au deținut funcții, onoruri importante în cadrul acestuia… Nu de oameni, căci oamenii sunt bine-mersi ci de funcțiile deținute de aceștia dar și de influența partidului, în ansamblu.
Cică 3 disidenți ”cu greutate” ar fi (îi menționez și eu, citând: Răzvan Cuc, Andrei Alexandru, Cristian Marciu) cărora li se adaugă și al patrulea, Gigi Oprișan, ba chiar și al cincilea (care nici nu mai e), Bogdan Bratu; de Fabian Țârcă n-am ce să zic căci el a plecat după cum a venit, ca un necunoscut (ca politician).
Dacă tot adăugăm, poate că ar trebui să ne uităm și mai spre marginile județului dar probabil că de teamă nu o facem.

S-a mai dus pe Apa Sâmbetei un studiu de fezabilitate!
Oricât efort aș face nu pot înțelege bucuria exuberantă a unora că ”sunt demiși din guvern giurgiuvenii”… Nu am vreo simpatie pentru vreunul dintre ei și poate că m-aș bucura și eu dacă aș avea cea mai mică speranță că ar fi înlocuiți cu alții mai buni…
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a dat demisia. Probabil că nu vom ști niciodată subteranele care l-au ”demis” pe Răzvan Cuc; unii spun că ar fi deranjat multe aranjamente sau inerții… Cine știe?
Singurul gând cu adevărat important pentru noi, giurgiuvenii, care îmi vine în minte este podul de la Grădiștea; păcat de noul studiu de fezabilitate care s-a făcut (pornit)… Al câtelea oare?
În rest, ca o tristă constatare, nu pot să nu remarc faptul că ministrul Răzvan Cuc s-a ținut de promisiunea făcută la investire: ”Nu promit niciun kilometru de autostradă”.
Dacă aș aduce în discuție ipocrizia, m-aș întreba de ce a plâns atâta Dragnea după Cuc… L-a plâns dar demisia i-a fost ”acceptată”; sigur, nu de Dragnea!!

Ziua Recoltei – ca o (palidă) amintire
Având în vedere contribuția la organizarea Zilei Recoltei cred că organizatorilor le-a fost jenă să o mai numească astfel și i-au zis: Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești… E bine că au și produsele românești o zi… O zi pe an!!! În rest: turcești, olandeze și multe alte surse de ”bio” și ”tradiționale”.
Un banner, un grup de dansatori îmbrăcați adecvat și muzica populară care răsuna în Piața Centrală au fost elementele (specifice) intâlnite îndeobște la o asemenea manifestare.
Despre bogăția de produse agroalimentare nu am nimic de zis! Jos pălăria!
Cu organizarea, cu respectul față de giurgiuveni am eu ce am… Adică ce au zis ”domniile lor, organizatorii”: Dacă tot e Piața Centrală așa de bine aprovizionată și plină cu tot ce vrei, de ce să nu punem și noi un banner, ca să vadă tot omu’ că e ziua recoltei (intenționat scris aici cu litere mici, ca și respectul unora).
Și toate astea lăsând la o parte ”bogăția” produselor din import, aflate la loc de cinste alături de cele românești, într-o proporție greu de definit.
Pentru a fi corect până la capăt (ca întotdeauna) trebuie să spun că am văzut și câțiva vânzători/producători despre care cred au venit special pentru această manifestare (nu i-am văzut altă dată).

Se depun cererile pentru ajutoarele de căldură
Este animație mare în parc în aceste zile, potențialii beneficiari se interesează de condițiile de acordare a ajutoarelor pentru încălzire, de cuantumuri și fac deja calcule.
Din ce s-a anunțat până acum condițiile de acordare sunt ca și cele de anul trecut:
– familiile cu un venit net mediu lunar/membru de familie de până la 1,572 ISR (786 de lei);
– persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 2,164 ISR (1.082 de lei);
– în cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană singură sau membru de familie trebuie să fie de cel mult 1,230 ISR (615 lei).
Singurul lucru pe care trebuie să facă potențialii beneficiari este să completeze formularele respective și să-și pregătească documentele doveditoare.

E rumoare printre babe!!
Cer scuze femeilor în vârstă dar sintagma babe este în Dex! Și nu o folosesc peiorativ aici.
De la ce a pornit rumoarea? De la indivizii care umblă din ușă în ușă și cer ”date de contact”.
Fără nicio ironie afirm că soția mea s-a speriat atunci când au bătut la ușă doi zdrahoni care i-au cerut ”datele de contact” sub pretextul că la alegerile viitoare unul, Marean cică, ar candida și are nevoie de ”contacte”!
Păi bine d’om Marean, la ”contactul” cu babele ai ajuns? Parcă până acum îi luați în zeflemea pe pesediști că s-au înconjurat de babe și moși, la alegeri desigur… Ce faci, o dai și tu pe babe? (Aceste rânduri, cu Marean, pot fi considerate un pamflet!!).
Lăsând gluma la o parte, întreb și eu dacă nu ar trebui să se sesizeze organele de ordine față de acei indivizi care cer, din ușă în ușă, ”date de contact”.

PS. În imagine este Parcul Colorat, pustiu la prima oră însă din ce în ce mai animat pe măsură ce soarele urcă pe cer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *