(între) Ei sunt (și) cei care sâmbăta coboară de pe schelă și aleargă la teren, PENTRU A JUCA FOTBAL

Ei chiar joacă fotbal de placere
Ei chiar joacă fotbal de placere

Cea mai mare surpriză a campionatului județean a produs-o echipa Podu Doamnei care a învins pe Unirea Cosoba cu 2-1 în partida desfășurată sâmbătă, 6 octombrie, în etapa a 7-a a Ligii a 4-a Giurgiu la fotbal.

Această victorie este cea mai mare surpriză a etapei și poate că și a tuturor celor desfășurate până acum în actuala ediție de campionat.
Spun că a fost o mare surpriză întrucât Cosoba a avut o evoluție cu adevărat surprinzătoare până acum în vreme ce Podul Doamnei a avut o evoluție care poate fi calificată ca modestă.

După această etapă Podu Doamnei se află pe locul 13 în seria nord, cu 7 puncte iar Unirea Cosoba se află pe locul 4, la egalitate de puncte cu echipele de pe locurile 3 și 2 dar cu un golaveraj mai slab (precizez că am întocmit clasamentul cu rezultatele din teren, Podu Doamnei având un meci de rejucat, despre care voi vorbi mai jos).

Pentru cei care nu știu, Podu Doamnei este o localitate cu circa 700 de locuitori, toți oameni harnici și cu cheag, cum se zice pe la țară.
M-a surprins faptul că din acești 700 de locuitori (chiar mai puțini), la care se adaugă alți 700 din Neajlov (veți vedea de ce), 65 sunt consemnați ca făcând parte din lotul echipei de fotbal la seniori… ia faceți un calcul elementar și veți vedea că circa 10% din populația localității face parte din echipa de fotbal… Acum, că o fi chiar așa sau nu, asta este o altă discuție…

Am făcut scurte referiri la rezultatele partidelor disputate până acum de către cei din Podu Doamnei în cronicile de etapă; acum, după această surpriză, am încercat să aflu mai multe despre echipă.
Precizez că echipa a promovat anul acesta în Liga a 4-a de pe locul 10 ocupat în ediția precedentă a Ligii a 5-a.

Am avut o surpriză și mai mare, una deosebit de plăcută, atunci când am stat de vorbă cu unul dintre cei doi sponsori ai fotbalului din Podu Doamnei, Ioniță Florin, delegatul asociației; celălalt sponsor este Obedeanu Ninel. De fapt sponsori este puțin spus pentru că cei doi sunt un fel de Dumnezei în ale fotbalului în Podu Doamnei.

Vă mărturisesc că rar am prilejul să simt atâta bucurie, respect și admirație față de cei despre care scriu cum am avut pe măsură ce vorbeam cu Florin (din foarte mare respect îi voi zice pe nume, ca între prieteni).

Înainte de orice altceva vreau să o lămuresc cu imaginea din titlu: acolo sunt o parte din angajații firmei conduse de Florin, între aceștia fiind și câțiva dintre cei care sâmbătă de sâmbătă, după o săptămână epuizantă, stând cocoțați pe schele, chiar la propriu, de această dată, coboară cu puțin înainte de începerea meciurilor etapei, urcă în mașini și aleargă la teren, acolo unde vor mai ”alerga” încă 90 de minute… De ce?
Pentru că iubesc fotbalul! DA, domnilor, aceștia sunt câțiva dintre cei despre care, cu cel mai mare respect și admirație, spun eu mereu că practică un FOTBAL DE PLĂCERE! Este greu pentru cei care își iau salariul de pe urma acestei activități să înțeleagă sintagma ”fotbal de plăcere”…

Revin la Florin
”Avem 65 de legitimați în echipa de seniori și juniori, mai avem alți 20-30 de copii legitimați la juniorii D U13 (2006) și C U15 (2004), toți locuitori ai satelor Podu Doamnei și Neajlov, aparținătoare de Clejani. Pe lângă aceștia mai avem încă 50-60 de copii nelegitimați încă dar care participă la pregătire (inițiere).
Oricum ați da-o, oricum ați calcula, tot cam 10% din populație iese că ar fi legitimată la fotbal (din cele două sate).

Echipa Podul Doamnei
Echipa Podul Doamnei

Jucătorii noștri lucrează pe oriunde, niciunul nu trăiește din fotbal, cei mai mulți lucrează în construcții și sunt foarte buni meseriași că nu degeaba s-a dus vestea constructorilor din Clejani.
Echipa este una unită, greutățile ne unesc dar și marea pasiune pentru fotbal.
Antrenor este Ion Negoi, un meseriaș în ale fotbalului dar și ale meseriei, acesta jucând mulți ani fotbal la Petrolul Videle.

Portarul (eroul meciului cu Cosoba) si antrenorul
Portarul (eroul meciului cu Cosoba) si antrenorul

La echipele de copii antrenori sunt jucători mai tineri din echipa de seniori… s-ar putea spune că jucătorii se cresc unii pe alții, între generații neexistând vreo barieră de vârstă ci doar respect și chiar admirație din partea celor mici față de cei mari.

Tinerii de la Podu Doamnei
Tinerii de la Podu Doamnei

Jucăm pe terenul din Clejani deocamdată dar am început amenajarea unui teren în sat și credem că îl vom omologa cât de curând pentru Liga 4.
Iubim fotbalul dar…

Dar uneori avem impresia că deranjăm pe cineva deși niciodată nu am jignit pe cei care ne-au fost parteneri de întrecere. Și uneori avem și ghinion… Despre ce zic?
La Bolintin Deal, de exemplu, în minutul 77 arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri, discutabilă, zicem noi (dar ce ne pricepem noi la arbitraj!), moment care a rupt meciul…
Meciul cu Zorile a fost pierdut în mare parte din cauza faptului că doar cu două zile înainte scosesem din echipă câțiva jucători dintre cei bătrâni, cu experiență, pentru comportament inadecvat…

Iar meciul cu Hobaia… Aici ar fi mai multe de spus…
Mai erau doar 7 minute de joc și un jucător de-al nostru s-a accidentat grav fiind nevoie de intervenția Salvării… Timpul consumat cu acordarea îngrijirilor medicale a întârziat reluarea jocului și s-a cam înserat… Aceasta ar fi cauza oficială a deciziei de rejucare a partidei…
Ca întotdeauna există și aici un dar! Cei de la Hobaia aveau deja 2 cartonașe roșii și nu prea mai aveau cu cine să joace căci rezervele le plecaseră deja pe timpul întreruperii meciului (avem foto).
A fost o situație oarecum ciudată, pe care n-am înțeles-o, în contextul în care îi tot dăm cu fairplayul!
Cei de la Hobaia au zis că nu este cazul să continuăm dar la Comisia de Disciplină s-au întors și s-a decis să rejucăm de la minutul 1…
Avem chiar și un video în care se poate vedea că delegatul echipei din Hobaia a agresat arbitrul central.

Astea toate nu sunt scuze dar pot fi totuși privite ca și cauze ale locului pe care îl ocupăm în acest moment în clasament…
Însă, până la urmă, chiar nu mai contează locul din clasament atâta vreme cât băieții iubesc fotbalul.
Aș vrea să-i vedeți cum sâmbăta, mai după prânz, așa, îi apucă graba, lasă lucrul și o rup la fugă spre teren… Acum e ceva mai greu căci se întunecă devreme și meciurile încep la 16.00!
Dar mai există înțelegere din partea șefilor!!”

Cam asta mi-a spus Florin… Și multe altele dar la un moment dat chiar i-am zis că (de data asta) nu vreau să scriu un roman… Rămâne pe altă dată!
Până atunci, tot respectul meu pentru acești oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *