DA, ăsta da fotbal de plăcere! Oricum, e mai bine decât pe Valea lui Gheorghiță!

Teren Greaca
Teren Greaca

Agro Gold Vlad Țepeș a câștigat cu 4-3 partida disputată în compania echipei AS Greaca duminică, 14 octombrie, în etapa a 7-a a Ligii a 5-a de fotbal Giurgiu.

Agro Gold Vlad Țepeș este pe locul 2 în Seria Sud, cu 16 puncte iar AS Greaca este pe locul 15 (un fel de 2 din coadă), cu 5 puncte.
S-ar părea că cei din Vlad Țepeș nu au vreun motiv de nemulțumire… Și totuși…

Înainte de a vorbi despre nemulțumirea celor din Vlad Țepeș vreau să o lămuresc cu Valea lui Gheorghiță căci mor de invidie din cauza felului cum arată terenul din Greaca! Valea lui Gheorghiță este un spațiu pe undeva prin spatele gării Giurgiu Oraș, plin de gropi și de bălării, pe care noi, copiii, băteam mingea de dimineață până seara.
Niciodată Valea lui Gheorghiță nu a arătat așa de bine cum arată terenul din Greaca; nu avea tușe, nu avea porți, nu avea nimic!
Terenul din Greaca are tușe!

Și acum să revenim la nemulțumirile celor din Vlad Țepeș…
”Nu înțelegem deloc modul în care procedează cei trimiși de AJF să observe ce se întâmplă la meciurile de fotbal (a observatorilor)”, mi-a spus Nicușor Zamora, de la Vlad Țepeș.

”Uitați ce scriu chiar cei din Greaca despre cele întâmplate la partida de duminică”, a continuat Nicușor Zamora:
”AS Greaca vs AS Bujoru Vlad-tepes scor final 3-4. Ieri au intrat pe teren 22 jucatori cu pofta de a juca un fotbal de placere. Pana in minutul 65 echipa gazda a condus meciul cu 3-0 cand au intervenit „spectatorii de pe margine” care au injurat „ca la usa cortului” pe jucatorii ambelor echipe. Fratilor(spectatori echipei gazda) nu avem nevoie de astfel de evenimente. Voi(suporteri as greaca) nu mergeti cu noi in deplasari unde riscam sa luam chiar si cateva palme din cauza acelor injuraturi/amenintari aduse la adresa echipei oaspete. Ca sa inteleaga toata lumea jucam acest „fotbal” DE PLACERE.”

”Dacă ei spun asta, ca și gazde, noi ce să mai spunem? Că ne-a fost frică să jucăm în ultimele minute de joc?
Și nu asta ar fi cel mai grav ci faptul că cineva, nu știm cine dar noi îl acuzăm pe observator în acest caz, parcă încearcă să ascundă cele întâmplate, minimalizându-le sau,mai grav dar nu vreau să mă gândesc la asta, încercând să le mușamalizeze.

Mai erau 5 minute din meci… Portarul nostru a venit la mine mai mult plângând, că el nu mai stă în poartă, că pleacă pentru că îi este frică nu atât pentru el cât pentru cei doi copii ai săi, unul de 9 ani, celălalt de 6 ani, cu care venise la meci… Mi-a zis că îi este frică să nu li se întâmple ceva copiilor de la bețivii care înjurau și amenințau pe marginea terenului… Și observatorul era în apropiere…

Am fost conduși cu 3-0 dar am revenit și în final am câștigat… Dar ce înseamnă acele puncte câștigate dacă, ducându-ne la fotbal cu cățel, cu purcel și mai ales cu copiii avem parte de asemenea ”spectacole”
Unii dintre suporterii gazdelor intrau în teren și îi alergau pe jucători… iar observatorul era lângă mine și când i-am zis de acestea el mi-a răspuns că nu are ce să facă, arbitrul fiind cel care ar fi trebuit să oprească meciul și să-i îndepărteze pe scandalagii…
Poate că așa e dar ne întrebăm ce a scris observatorul în foaia de observație dacă Comisia AJF nu a aplicat nicio sancțiune… Eu voi face un memoriu către AJF dar sunt convins că va fi degeaba căci asemenea lucruri vor continua să se întâmple atâta vreme cât nu vor fi luate măsuri radicale.
Cine vrea să joace fotbal să-i fie permis să joace fotbal! Cei care vor alte ”sporturi” mai sângeroase, să-și facă asociația lor”.

Cam asta mi-a spus Nicușor Zamora, cu multă supărare în glas dar, ca și el, și eu cred că doar plângând unul pe umărul celuilalt nu se vor schimba prea multe în fotbalul giurgiuvean…

PS. Din tot sufletul afirm că felul în care arată tușa din fotografia de titlu nu ar trebui să aibă nici cea mai mică importanță atâta vreme cât cei care se întâlnesc pe respectivul teren o fac doar pentru că iubesc fotbalul și îl practică de plăcere… Păcat însă că dragostea lor este umbrită de frustrările unora.
Și încă un PS. Pentru cele scrise și asumate de jucătorii din Greaca, pentru sportivitatea lor, tot respectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *