Din țărani și agarici nu ne-au scos! Vom vedea la final cine sunt agaricii!

Dunarea Giurgiu - Gigantii Varasti
Dunarea Giurgiu – Gigantii Varasti

Giganții Vărăști a terminat la egalitate, 2-2, partida desfășurată în compania echipei Dunărea Giurgiu sâmbătă, 19 octombrie, în etapa a 9-a a Seriei Sud a Ligii a 4-a Giurgiu la fotbal.

În urma acestei etape Giganții Vărăști se află pe locul 2, cu 20 de puncte, în urcare, iar Dunărea Giurgiu pe locul 4, cu 19 puncte, în coborâre. Echipa din Vărăști este în grafic, așa cum îi place să spună lui Cătălin Ilie, președintele asociației dar și sufletul echipei, îndrăznesc să afirm.

În urmă cu ceva vreme l-am rugat pe Cătălin să-mi spună câteva cuvinte despre echipă și despre obiectivele acesteia; ”…după meciul cu Dunărea Giurgiu sigur vom sta de vorbă”, mi-a zis Cătălin, eu înțelegând că acel meci era considerat ca fiind unul important și că cei din Vărăști privesc cu respect clubul giurgiuvean.

Numai că după meci, atunci când am stat de vorbă cu Ilie Cătălin, am constatat o oarecare amărăciune în glasul său, o urmă de regret față de faptul că au acreditat cu prea mult respect pe unii care nu-l merită, de fapt. Și nu se referea la echipă, la jucători, adică! Și nici la spectatori!

”V-am promis că după meciul de astăzi va spun cateva cuvinte. Sunt om de cuvânt și iată:

Am făcut deplasarea de astăzi la echipa municipiului Giurgiu cu mare incredere in forțele proprii iar băieții erau destul de motivați.

Am început acest campionat cu un singur gând: promovarea în Liga a III-a.
Da, este un obiectiv impus mie însumi și conducerii tehnice a acestei echipe.
La început cand am cerut acest lucru toată lumea era oarecum cu rețineri dar usor, ușor au început cu toții sa creada in acest vis. Da, este un vis și pentru mine și pentru jucători și pentru antrenor și pentru suporteri și pentru toți varastenii
De mic mi-am dorit ca echipa din comuna mea natală sa ajungă macar sa meargă la un baraj de promovare în Liga a III-a
Consider că a venit vremea sa ne dorim mai mult, sa incercam mai mult, sa sperăm, sa visăm, sa muncim, sa credem în visul nostru până la final.

În anul 2013 cand am înființat această echipa alături de actualul viceprimar al comunei domnul CONU BOGDAN și actualul antrenor DOCIU MAROAN „CAFEA” si alti câțiva oameni minunați din comună, la momentul înființării deja MULTI nu credeau în acest proiect, eu personal mi-am impus împreună cu antrenorul și băieții ca in 3 ani echipa va promova la liga a IV a de pe primul loc.

Si da…în anul 2016 A.S. GIGANTII VARASTI promovau în liga a IV-a de pe primul loc al seriei sud.
În sezonul 2016-2017 echipa a terminat pe locul 6 în calitate de nou promovată.
În sezonul 2017-2018 echipa a terminat pe locul 5.
În sezonul 2018-2019 echipa a terminat pe podium, locul 3, înaintea echipelor cu ștaif din campionatul județean și împotriva echipelor cu bugete cum este echipa municipiului.

Dacă stăm și ne uităm la evoluția echipei din ultimii 4-5 ani observam o creștere calitativă… O creștere care s-a făcut fara a plăti jucători sau fara investiții foarte mari, decât strictul necesar.

Având în vedere aceste evoluții și ținând cont de anumite aspecte am hotărât că este momentul ca aceasta echipă sa încerce să își împlinească acest vis, și anume de a forta promovarea în Liga a III-a.

Asa ca la început de sezon, având alături de noi câțiva oameni deosebiți și iubitori de sport, având susținerea Primăriei VARASTI, a domnului primar Adrian Măhălean, un om care stie ce inseamna sportul și performanța, el însuși fiind un fost sportiv de performanță, domnului viceprimar Conu Bogdan care este sufletul acestei echipe și care a făcut enorm de multe sacrificii, am plecat la drum cu un singur gând: PROMOVAREA ÎN LIGA a III-a.

Am început rău sezonul chiar în primul meci fiind învinși pe teren propriu de AFC Victoria Adunații Copăceni cu scorul de 4-2.
Dar de la acel meci echipa a crescut de la meci la meci practicand un joc frumos, placut ochiului.

LA acest moment echipa are următorul bilant:
Meciuri jucate 9
Meciuri câștigate 6
Meciuri egale 2
Meciuri pierdute 1
Goluri marcate 46
Goluri primite  16
Goluri marcate/meci 5,1
Goluri primite/meci 1,5

O statistica îmbucurătoare din care se poate observa ca suntem o echipă care iubeste spectacolul fotbalistic și nu urmărește doar rezultatul cu orice preț, nu suntem tipul de echipa sa băgăm autobaza în poartă.

Despre meciul de astăzi de la echipa municipiului nu pot spune prea multe, deși s-a terminat nedecis 2-2, consider că noi am pierdut 2 puncte.

Meciul a fost la discreția noastră, am dominat de la cap la cap cele 2 reprize, gazdele arătând rău… poate prea rău pentru o echipă a municipiului, o echipă cu o istorie incredibilă în spate, o echipă titrata, o echipă de calibru, o echipă a cărei istorie te obligă la mult mai mult decât ce au arat azi.

Dacă ar fi să citez spectatorii giurgiuveni, care astăzi au fost în tribune, aceștia au fost FAIR-PLAY și au recunoscut că citez „…trebuia să ne dați cu terenul în cap la cate ocazii ati ratat și cât de frumos ați jucat, bravo vouă”.
Vă pot spune ca foarte multă lume ne-a felicitat azi pentru echipa care s-a format la Varasti si acest merit este în totalitate doar al băieților
Suntem un grup extrem de unit… si extrem de motivat! Împreună speram ca in acest sezon sa producem surpriza.

Nu vreau sa iesim in față sa ne lăudăm, nu vrem să spunem că suntem cei mai buni, ba din contră as vrea ca toată lumea până la final sa nu ne ia în considerație, iar noi sa ne vedem de treaba si pas cu pas, treaptă cu treaptă sa urcam spre a ne atinge visul.

În final vreau doar să mai spun doar atât
Indiferent ce va fi vreau sa muncim, vreau sa trăim fiecare meci ca și când ar fi ultimul, vreau sa fim lăsați să visăm în continuare și cine stie… se spune că întotdeauna visele se împlinesc.
Deci… speram, visăm, muncim, trăim… iar la final…vedem ce va fi.

Oricum obiectivul nostru este și va fi PROMOVAREA ÎN LIGA a III-a!

Cu deosebit respect pentru toți suporterii, pentru toți simpatizanții noștri,
Președinte A.S. GIGANTII VARASTI, Cătălin ILIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *