Merge această postare la categoria ”Editorial”? E despre traiul decent…

Fiecăruia după cât merită...
Fiecăruia după cât merită…

Mi-a atras atenția o postare de pe Facebook: o poză și un scurt comentariu; nu are nicio importanță cui aparțin…

Imaginea este jumătate din cea de sus iar comentariul este: ”Lectura obligatorie pentru ședința de Consiliu Local de joi.”

Au fost cu adevărat multe puncte pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 27 iulie: 40 de proiecte de hotărâre și o informare.

Foarte multă hârtie consumată pentru imprimarea tuturor acelor materiale însă toți consilierii au tablete iar materialele, firesc, au fost distribuite pe acestea; doar uni, se pare, le-au vrut în format print… Probabil că este dreptul lor să le ceară pe hârtie.

Dar nu despre risipa de hârtie este vorba AICI!

Între cele 40 de proiecte de hotărâre a fost și unul, cel cu numărul 7, referitor la stabilirea indemnizației lunare a consilierilor municipali în perioada 01 iulie – 31 decembrie 2017.

În acel proiect de hotărâre (unul dintre materialele care trebuiau citite) se spune că
se stabilește indemnizația lunară pentru membrii Consiliului Local al Municipiului Giurgiu, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2017 în cuantum de 1.300 lei
– indemnizația prevăzută la art. 1 se acordă pentru participarea la numărul maxim de ședințe – o ședință ordinară și 1-2 ședințe de comisie de specialitate.

Mă întreb acum dacă o fi prea puțin 1.300 de lei pentru citirea acelui teanc de hârtii… O dată pe lună…

Fără supărare, domnule consilier, nu s-a putut să nu-mi vină în minte sloganul: ”De la fiecare după posibilități, fiecăruia după cantitatea, calitatea și importanța socială a muncii prestate”.

Este evident, indubitabil, de necontestat, că importanța socială a muncii prestate de un consilier (nemulțumit de volumul mare de materiale pe care trebuie să le citească o dată pe lună) este incomparabil mai mare decât munca celui de la Spații Verzi care zi de zi, pe orice vreme, muncește de-i sar capacele și are salariul minim, comparabil ca nivel cu indemnizația despre care vorbeam (aprobat tot azi, în aceeași ședință de consiliu).

PS. Eu știu (bănuiesc) faptul că dumneata, domnule consilier, atunci când ai postat acea fotografie te-ai gândit la altceva…
Nu puteam rata ocazia însă!
Aceste rânduri nu sunt un atac, o aluzie la vreo persoană ci un of de-al meu…
Probabil și al multor altora dar asta e, n-avem ce face…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *