Covid 19 – Uniți pentru Chiajna își continuă acțiunile de sprijinire a celor aflați în nevoie

Uniti pentru Chiajna in actiune
Uniti pentru Chiajna in actiune

Zeci, sute de inițiative cetățenești s-au înregistrat în această perioadă, zeci, sute de grupuri de voluntari au sărit în ajutorul celor aflați în nevoie; au fost mulți cei ajutați, cu ce s-a putut, chiar și doar cu o vorbă bună care în vremuri crâncene valorează mai mult decât orice.

Între grupurile de inițiativă înființate încă de la începutul restricțiilor impuse de ordonanțele militare a fost și cel din Chiajna, ”Covid 19 – Uniți pentru Chiajna”, grup care a reunit mai mulți tineri din localitate și care înregistrează multe, foarte multe acțiuni de ajutorare a celor nevoiași.

Am aflat că grupul ”Covid 19 – Uniți pentru Chiajna” a fost înființat cu sprijinul lui Petre Anghel, unul dintre candidații înscriși în cursa electorală pentru funcția de primar, cel mai important candidat aș zice dar din fair play nu o voi zice, unul dintre cei care au înțeles că acum nu este vremea declarațiilor politice ci este vremea SOLIDARITĂȚII, a unor proiecte prin care cei nevoiași să simtă că nu sunt uitați.

”Observând cum situația virusului gripal COVID-19 începe să ia amploare am început să strâng o echipă de prieteni antreprenori pentru a putea da o mână de ajutor celor aflați în nevoie.
Am dorit să facem acest lucru sperând că astfel o să reducem numărul mare de seniori care stau singuri sau din diferite motive trebuie să iasă din case pentru a face cumpărături”, spunea Petre Anghel cu ceva timp în urmă.

Activitatea grupului ”Covid 19 – Uniți pentru Chiajna” a atins un vârf în perioada Paștelui, atunci când tot românul și-a dorit să aibă pe masă măcar un ou roșu și o felie de cozonac, dar nu a încetat nici după aceea și nu a constat doar în procurarea de alimente și aducerea acestora până la ușa persoanelor afectate de epidemie, vulnerabile sau aflate în izolare la domiciliu, a celor care nu au avut vreun alt sprijin, care nu au avut pe altcineva care să le aducă hrană sau medicamente la domiciliu.

”Acum avem în atenție 11 familii la care mergem săptămânal cu donații constând în alimente. Sunt dintre cei care au rămas fără venituri în perioada aceasta, dintre cei cu copii mici, copii care nu prea înțeleg ce se întâmplă și cărora le trebuie mâncare… Și nu doar copiilor le trebuie mâncare!”, îmi spunea unul dintre voluntarii din grupul ”Uniți pentru Chiajna”.
”Mai avem grijă de o bătrânică căreia anul trecut i-a murit băiatul într-un incendiu în care i-a ars casa; doamna este în cărucior, nu are un picior și nu are vreun alt sprijin”, mi-a mai spus acel voluntar.

Închei cu mesajul uneia dintre persoanele ajutate de voluntarii din grupul de inițiativă ”Uniți pentru Chiajna”: ”Să vă dea Dumnezeu sănătate, dragii mei, vouă, copilașilor voștri și tuturor celor dragi vouă. Mulțumim pentru ajutor!”

PS. Cei care au nevoie de ajutor pot suna la numărul 0736 563 030.