Acțiuni de prevenire privind răspândirea SARS COV2

Controale in unitati comerciale
Controale in unitati comerciale

Peste 125 de polițiști au verificat 61 de societăți comerciale de pe raza județului Ilfov și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 18000 de lei ieri și azi, 7 și 8 iulie.

Sub autoritatea Instituției Prefectului – Judeţul Ilfov, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au continuat la data de 7 iulie a.c., în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Au fost verificați agenții economici pe linia respectării măsurilor de protecție sanitară, precum și măsurile privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate, respctiv centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov.

De asemenea, au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun, pentru constientizarea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială.

În urma controalelor de ieri și până în dimineața zilei de 7 iulie a.c., peste 125 de forțe angrenate au verificat 61 de societăți comerciale de pe raza județului Ilfov.

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 18000 de lei, din care 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor individuale, potrivit Legii 55/2020, o sancțiune contravențională conform H.G. nr. 857/2011, cu amendă în valoare de 10.000 de lei și 5 sacțiuni contravenționale aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 8000 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *