Așa arată Chiajna noastră! Mașini înghesuite pe trotuare și pietoni circulând pe carosabil

Strada Tineretului din Chiajna
Strada Tineretului din Chiajna

Fotografiile din titlu sunt făcute miercuri, 8 iulie, pe strada Tineretului; nici nu contează ziua pentru că pe acea stradă și mai ales în acea zonă întotdeauna este așa.

Dar ce vedem noi aici?! Vedem cum trotuarele sunt blocate cu mașini pe porțiuni întinse și mai vedem pietoni, părinți cu copii de mână și în brațe mergând pe carosabil, printre mașini, mașini pentru care în acea zonă nu există vreo restricție de viteză.

Credeți că edilii nu știu despre asta? Ei, nu zău?! La poza din mijloc s-ar putea vedea mașina Poliției în spatele uneia dintre cele din prim-plan, Poliție care trecea pe acolo chiar în momentul în care eu făceam poza.

Și mai știu ei, oficialii, și fără să pună poze pe net unul ca mine!!!
Aș fi curios să văd dacă vreunul dintre candidați recunoaște vreuna dintre cele trei zone… De ce zic asta? Păi îi sugerez să privească cu atenție mai ales imaginea din mijloc și să ne spună pe unde ar trece dumnealui pe trotuarul din plan îndepărtat (la indicator), dacă ar ieși de pe aleea blocului ca pieton… Dar eu am locuit 2 (doi) ani în blocul din fața celui în care locuiește el și nu l-am văzut vreodată prin zonă… Să se ducă și el, cu soția și copilul de mână ca mine și ca mulți alții la Auchan să-și cumpere o pâine, să mai schimbe și el o vorbă cu cetățenii, cu vecinii, cu cei pe care îi reprezintă și acum le cere votul…

Ooo… Știu! Veți zice: unde să-și parcheze oamenii mașinile?
Păi ce vină au părinții aceia care își țin strâns de mânuțe copilașii, cu inima cât un purice?
Cred că respectul ar trebui să fie reciproc: trotuarul al pietonilor, carosabilul al șoferilor.
De gât ar trebui să-i ia șoferii pe cei de la care au cumpărat apartamentele și care le-au spus că blocul are spații de parcare… Nu le-au spus, probabil, zic și eu, că în Chiajna sunt și pietoni…
Oameni și mai bogați, și mai săraci, și cu funcții dar și fără (cei mai mulți) care câteodată, căci așa li se năzare lor, pleacă cu copiii după ei spre Auchan pentru a-și cumpăra o pâine.

Oricât de prăpădită ar fi acum Rezervelor apreciez și nu doar eu amplasarea popicilor! Dar fără a fi cârcotaș însă în Chiajna nu poți să nu fii, cred că unii din beton solid trebuiau amplasați… Uitați-vă la câți sunt strâmbi și rupți la doar câteva luni de la amplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *