USR și-a prezentat echipa completă pentru Primărie

Candidatii USR Plus la Primaria Chiajna
Candidatii USR Plus la Primaria Chiajna

USR Chiajna și-a prezentat echipa completă pentru Primărie, oamenii care vor candida pentru funcțiile de primar și consilieri locali la alegerile de la sfârșitul lunii septembrie 2020.

USR, oamenii care fac parte din filiala Chiajna a acestui partid, oamenii din Alianța USR Plus au înțeles că în realitate candidații nu sunt nume pe o listă ci sunt oameni reali, oameni care trăiesc alături de noi și pe care trebuie să-i știm pentru a le acorda încrederea (și votul) nostru.

Nu sunt unul dintre cei care, bătându-se cu cărămida în piept, spun că ”în urma celor scrise de mine/noi” dar constat cu o oarecare satisfacție că doar la câteva ore de la momentul în care eu mă întrebam într-un articol ”cine sunt oamenii care candidează la funcțiile din Primărie” din întâmplare (o întâmplare care dovedește că nimic este întâmplător pe lume) USR Plus Chiajna își prezenta pe Fb lista completă cu candidații la funcțiile de primar și consilieri locali.

Oameni care au înțeles că doar o echipă puternică, unită, completă poate schimba ceva în Chiajna, oameni care au înțeles că nu trebuie să se teamă de faptul că în centrul atenției fiind în perioada preelectorală s-ar putea să li se erodeze imaginea.

Zic bravo USR, apreciez gestul vostru și sunt ferm convins că (foarte) mulți alții apreciază aceasta, dornici fiind să vă cunoască.
Redau integral mesajul ”Manifest” postat pe Fb vineri seara, 12 iunie 2020 de către USR Chiajna:

”Manifest

Alianța USR PLUS a apărut pentru că politicienii care conduc Chiajna de 24 de ani ne-au obligat să intrăm în politică. Prin lăcomia exagerată, nepăsare și ignorarea nevoilor reale ale comunității.

Cea mai bogată comună din România a ajuns un spațiu împuțit de groapa de gunoi și fără spații verzi, plin de praf, din care e infernal de greu să ieși la orele de vârf, fără condiții minim decente de trai. Mii de copii fac zilnic naveta, deoarece nu avem școli și grădinițe. Adolescenții sunt turiști spre București pentru că în Chiajna nu ai cum să-ți petreci timpul liber.

Oamenii au înțeles că a sosit momentul schimbării și ne-au ajutat să câștigăm alegerile parlamentare în 2016 cu 1869 de voturi față de 974 ale PNL. Apoi cetățenii au câștigat alegerile europarlamentare în 2019, cu 6567 de voturi față de 2282 ale PNL. În 2019 la prezidențiale, voturile oamenilor nemulțumiți au fost majoritare în 6 secții din 13, obținând la general un scor foarte apropiat de al PNL, 4734 față de 5149. În condițiile în care contracandidatul era totuși Președintele României în funcție.

Alianța USR PLUS reprezintă singura șansă reală de a moderniza Chiajna. Rezultatele din ultimele alegeri arată că vom fi favoriți și la alegerile locale. Oamenii nu mai vor consilieri locali interlopi, bătăuși sau persoane depășite total de vremurile în care trăim.

Vom veni în fața alegătorilor cu prima listă de consilieri formată din oameni decenți, cu bun simț, studii superioare și o carieră solidă în spate. Candidatul nostru la Primărie este un parlamentar care s-a dedicat comunității, a pornit numeroase demersuri pentru a opri poluarea generată de groapa de gunoi și care a inițiat în Parlament legi așteptate de oameni. Cornel Zainea este vecinul din cartier care a renunțat la un job sigur și comod în IT și a trecut în linia întâi a luptei pentru schimbare.

Nu există termen de comparație între candidații noștri și cei ai vechii clase politice. Primarul Minea vrea al 7-lea mandat, deși lasă în urmă un dezastru urbanistic. Fostul său Consilier, Petre Anghel, încearcă să ne convingă fără succes că ar fi un candidat de votat. Dar oamenii nu vor să ajungă în fruntea Primăriei prietenul Dezvoltatorilor Imobiliari.

Dacă PNL ar fi prezentat un candidat integru și bine pregătit, poate că am fi făcut front comun cu ei pentru a securiza pensionarea celui care nu se mai satură de bani și putere. Având în vedere că nu e cazul, PNL își poate arăta bunele intenții sprijinind favoritul în această cursă. Confirmat de rezultatele din ultimele 3 rânduri de alegeri. Avem deja precedentul București, unde PNL a ales înțelept să sprijine favoritul pentru a scăpa de Firea.

Dacă PNL nu face asta, arată că de fapt unicul lor scop e să-l ajute pe Minea să mai câștige un mandat. Așa cum PNL a făcut și în 2016, când a preferat să meargă până în pânzele albe cu Predoiu, un candidat fără șanse, pentru a opri schimbarea. Pentru că cele aproximativ 4-5000 de voturi sigure pe care le poate obține Minea îi vor fi suficiente dacă Opoziția împarte restul de 7-8000 de voturi.

Sub nicio formă candidatul Alianței nu se va retrage. Chiajna nu se negociază, oricâte zvonuri ar încerca să împrăștie cei speriați de noi.

Anul acesta, locuitorii din Chiajna pot vota pentru Alianța USR PLUS.
Alianța cu cetățenii.”

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *