Unde se mai ”zgârmă” prin Chiajna!

Se lucreaza pe strazile din Chiajna
Se lucreaza pe strazile din Chiajna

Primăria comunei Chiajna ne informează că azi, 24 iunie 2020, traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă pe strada Intrarea Nicolae Iorga, în dreptul imobilelor de la nr. 40, din cauza unor lucrări la canalizarea publică.

De asemenea, traficul rutier poate fi perturbat la intrarea în localitate din sectorul 6, București, pe strada 1 Decembrie 1918, acolo unde se efectuează lucrări la rețeaua de apă potabilă.
Se lucrează și pe strada Sg. Ilie Petre, acolo unde se efectuează branșamentele la conducta de apă potabilă fapt care face ca traficul rutier să fie restricționat azi, 24 iunie 2020.

La cele comunicate de Primărie mai sus adăugați ”zgârmăturile” și denivelările care apar zilnic pe strada Rezervelor, o stradă modernizată recent, întrebându-vă totodată cine a efectual lucrările, cine a supravegheat executarea lucrărilor și cine a făcut recepția lucrărilor și veți avea un tablou mai aproape de realitatea a ceea ce se întâmplă pe străzile din localitate.

Zicea un bătrânel mucalit (de pe bicicleta din imagine) azi dimineață când am făcut poza că Rezervelor, lucrările executate acolo, au fost blestemate și că multă vreme îi va urmări blestemul pe cei implicați, fără ca măcar ei să-și dea seama!! Cred că vorbea doar așa, cu năduf, cetățeanul, spusele lui neavând vreo acoperire…

Lăsând gluma la o parte, mulți spun că trebuie neapărat marcate trecerile de pietoni pe Rezervelor și că ar trebui introduse restricții, limitări de viteză întrucât sunt unii care vor neapărat să-și arate mușchii (mașinilor lor) pe acea stradă… Evident, în porțiunile în care nu se ”zgârmă”!

PS. Nu căutați în DEX verbul ”a zgârma”; cel mai apropiat ar fi ”a scurma” cu sensuri oarecum amuzante: ”A răscoli la suprafața pământului (cu râtul, cu ciocul, cu ghearele, cu o unealtă etc.) pentru a scoate ceva la iveală sau pentru a face o gaură. Fig. A preocupa (chinuind sufletește); a irita.” Dați-i lui ”a zgârma” ce sens vreți voi, inspirându-vă de la ”a scurma”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *