Ajung 24 de ani! Sau nu!

Ajunge sau n-ajunge!
Ajunge sau n-ajunge!

Câțiva băieți cu bani (de aruncat pe apa sâmbetei) au umplut comuna cu bannere de mari dimensiuni pe care apare un mesaj ambiguu, ceva cu un 24!

Nu este prea clar mesajul, cel puțin pentru unul ca mine care recent m-am mutat în Chiajna dar nici pentru vreunul dintre cei care locuiesc în Militari Residence, cartier nu mai bătrân de vreo 8 ani; probabil că unora li se pare că au rupt gura târgului! Și nici măcar nu este original deși este gândit de mulți dar în spațiul public/politic cei care au aruncat primii sloganul cu ”Lasă-ne că-ți ajung 24 de ani” sunt cei de la USR.

Uitați-vă cu atenție la imagine! Ce vedeți acolo? Un banner despre care unii, băieții cu bani (de aruncat pe apa sâmbetei), cred că prin acel 24 induc un mesaj subliminal și încă ceva! O urmă proaspătă pe/de asfalt… Locul în care de curând s-a introdus conducta de apă potabilă!
Care va fi mesajul subliminal? Va observa vreunul dintre cei care o viață întreagă au băut apă din fântâni, așa cum este ea, din ce în ce mai nepotabilă în ultima vreme bannerul vostru, măi băieți? Aiurea!

Este o adevărată artă să fii politician! Actualul primar știe asta, știe care sunt mesajele subliminale care trebuie transmise, știe să atingă coarda sensibilă, mai pe înțelesul bunicii mele…
El bagă apă, face grădinițe și școli, plantează copaci, dă chiar și cu prafuri de țânțari!! Nu, nu o face de mila noastră, făcându-ne o favoare. Dar o face și culmea ironiei (sau nu!) mai abitir în apropierea alegerilor…

Voi ce faceți, băieților cu bani (de aruncat pe apa sâmbetei) pentru bannere?
Ce ne interesează pe noi, ăștia din MR, bannerele voastre cu 24? Nu ar fi mai bine să fi pus pe acele bannere câteva proiecte, idei de amenajare, gânduri ale voastre legate de administrarea comunei în viitor?
S-ar părea că singurul vostru gând este că îi ajung actualului primar 24 de ani și că ar fi cazul să vă mai lase și pe voi la cârma comunei…

Băi, băieți! (deși este oarecum de cartier, îmi place expresia asta!)
Măi, nu voi îl schimbați pe actualul primar!
NOI, alegătorii putem face asta, cel puțin în teorie, cu votul nostru!
Convingeți-ne că meritați votul nostru și noi îl vom schimba pe actualul primar (deși este foarte greu dar nu dezvolt aici, fac doar referire la Chiajna veche).
Mai lăsați-o dracu cu 24 de ani care îi ajung! Nu, nimănui nu-i ajunge puterea și oportunitățile! Nimeni nu va ceda de bună voie puterea!
Convingeți-ne să i-o luăm! Dar nu veți reuși cu copilării din astea cu ”Îi ajunge”! Nu, nu-i ajunge, dacă înțelegeți ce spun eu, lucruri pe care le gândesc mulți alții… Mă surprinde că nu aveți în preajmă oameni care să vă spună asta așa, de la obraz…
Dacă o veți ține tot așa, cu critici sterile, fără să veniți cu proiecte concrete, documentate, în care să vorbiți mai ales despre resursele umane și materiale, veți cheltui degeaba banii pe bannerele alea.

PS. Imaginați-vă cum va fi pavoazată comuna când toți candidații își vor planta bannerele! Cinema în aer liber!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *