Trăim într-o țară de tot… binele din lume!!

Schimbare buletin
Schimbare buletin

Pentru oricare om normal, întreg cât de cât la minte, este greu de înțeles ce se întâmplă, mai ales în ultima vreme, în țărișoara asta…

Nu este vorba aici despre ce se întâmplă la nivel național în aceste zile căci acolo deși pare de neînțeles ce se întâmplă, lucrurile sunt foarte clare: este o luptă pe viață și pe moarte pentru privilegii.

Aici este vorba despre ăștia ca noi, muritorii de rând, cu bucuriile și supărările noastre zilnice, ăștia care ne târâm de la o zi la alta și îi mulțumim Celui de Sus atunci când apucăm să vedem soarele răsărind într-o nouă zi…

Este vorba de unii și alții care în dorința de a-și sublinia importanța lor, statutul lor social, nu mai știu ce să inventeze pentru a atrage atenția asupra lor, pentru a arăta cât sunt de mari și de tari… De importanți, adică.

Ei trebuie să-l facă pe amărâtul de cetățean să înțeleagă clar care îi este locul… Acela de un NIMENI.

În urmă cu ceva vreme scriam despre peripețiile avute la schimbarea buletinului, despre singura, unica, deosebit-de-importanta taxă care mai trebuia plătită… Asta după ce inclusiv eu scrisesem că s-au eliminat sute-mii-zeci de mii de taxe, totul făcut, sigur, doar în folosul cetățeanului!!!!!

Azi a venit vremea schimbării buletinului și pentru soția mea (ea este mai tânără, de!); având experiența mea anterioară a plecat pregătită cu tot ce-i trebuie de acasă.

Dar stupoare! Cei de la GHIȘEU au zis că totuși nu le are pe toate!!!
Și nu este vorba despre chitanța cu valoare de 7 lei pe care trebuia să o obțină de la DITL Giurgiu dar pe care nu a reușit să o obțină pentru că la respectiva instituție ”nu era curent la prize”
Hai să zicem că este o scuză obiectivă.

La GHIȘEUL important i s-a cerut chitanța cu care am achitat apartamentul…
Apartamentul pentru care am primit contractul de vânzare în urmă cu 30 de ani… Și care contract îl avea la ea.
Adică, vezi doamne, cei de la GHIȘEU bănuiesc faptul că în urmă cu 30 de ani cineva ne-a dat nouă un contract (semnat, parafat, ștampilat, oficializat) pentru un apartament doar pentru că aveam ochișorii frumoși… E drept că acum 30 de ani eram mult mai tineri; eu, da, mai ales eu, aveam niște ochi foarte frumoși…
Chiar eu am postat de mai multe ori despre actele care trebuie la schimbarea cărții de identitate… Cică asta cu chitanța respectivă de o lună a apărut.

Au trimis-o la Primărie pe soția mea pentru nu știu ce dovadă…
Firesc, veți zice, căci toată lumea trebuie să știe cât de importantă este PRIMĂRIA în viața unei urbe și mai ales a cetățenilor acesteia.
Acea primărie al cărei serviciu subordonat este și DEP și DITL, instituții conectate, vezi doamne, în cadrul unui amplu program informatizat, pompos numit Smart City…
Hai nu zău? Unde o fi inteligența?

Toate astea se întâmplă azi, 26 iunie, pe o căldură de cuptor, unui giurgiuvean…
Dar sunt convins că nu doar unuia și nu doar giurgiuvenilor…

Tocmai de aceea spun că trăim într-o țară… numai de bine…

PS. Postez aceste rânduri cu  teamă; soția mea este încă pe drumuri, pe drumurile instituțiilor publice care toate, dar TOATE, sunt și lucrează doar în slujba cetățeanului.
Sincer, chiar îmi este teamă (unde am ajuns) să nu-i găsească undeva un nod în papură din cauza celor scrise de mine.
Cu riscul de a mă certa cu soția mea postez aceste rânduri pentru că revolta pe care o simt este fără limite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *