Sugestii (făcute în zilele libere) pentru cei care vor ”alerga” pe drumul spre Primărie!

Parcări verticale in Giurgiu? Aiurea!!
Parcări verticale in Giurgiu? Aiurea!!

Nu cred că vom avea noi în această viață așa ceva în Giurgiu dar nu văd de ce într-un Smart City nu ne-am gândi și la un Smart Parking.

Este scump un asemenea sistem de parcare?
Este, sigur că este! Mult mai scump decât amenajarea câtorva locuri de parcare pe spațiul verde din fața blocului!… ACUM!
Atunci când copiii voștri vor crește și copiii lor îi vor întreba cum arată un copac, atunci când vor trebui să-i ducă la grădina botanică pentru a le arăta unul, alta le va fi evaluarea…

Sunt conștient de faptul că o parcare verticală (inteligentă) este o utopie într-un oraș ca al nostru dar nu cred că este mai utopică decât un pod pe pernă de aer, de exemplu, decât un Smart City sau chiar o tiroliană peste prăpăditul de canal care vara seacă.

Cu riscul de a fi iar menționat (nu la exemple pozitive!!) voi face IAR o comparație, precizând aici că nu cu banii de tiroliană spun că s-ar putea face asemenea investiții ci fac referire la ei doar pentru a vedea niveluri de costuri…

Nu cred că mă poate contrazice cineva că la un preț de 4.000 – 6.000 de dolari cât costă o parcare verticală ca cea din poze nu se pot cumpăra 500 – 1000 de asemenea echipamente din 4 milioane de euro cât ar costa o amenajare care ar include și o tiroliană…
Repet încă odată, ca să înțeleagă oricine ar citi asta, chiar și rău-intenționat fiind. NU cu banii de tiroliană zic să se cumpere parcări verticale!! Aceia să meargă acolo unde au fost gândiți să meargă și să fie bine cheltuiți și primiți!!

Vreau să subliniez doar nivelurile sumelor și, mai ales, faptul că se găsesc bani pentru proiecte despre care NU afirm în niciun caz că sunt inutile ci că nu se încadrează într-un firesc parcurs al PRIORITĂȚILOR.
Chiar crede cineva, întreg la minte, că vreun cetățean, tot întreg la minte, evident, nu mai poate de bucurie atunci când vede că i se taie copacul din grădinița din fața geamului promițându-i-se că la 5 km de casă i se plantează un alt copac și se mai poate da și pe o sârmă pe deasupra lui?

NU ZIC, nu am zis și nu voi zice vreodată să nu se facă orice investiție care aduce bani în acest oraș… Spun doar că sunt unele investiții de o utilitate redusă, poate chiar îndoielnică (să citez podul pe perne de aer?!! dar și altele) și că este deranjant, chiar enervant să vezi că pentru acestea se găsesc mereu bani dar pentru altele după care le frige buza tuturor nu sunt bani… Indiferent de unde ar proveni aceștia.

Așa că, stimați domni care vă gândiți să candidați la fotoliul de primar!
Gândiți-vă și la astfel de UTOPII! Iar dacă unuia ca mine dar sunt convins că și multor altora le veți trezi sentimentul că nu mințiți și că știți de unde să aduceți finanțări pentru așa ceva cred că multe mandate de acum înainte veți fi aleși.

Sunt ferm convins că potențialii candidați inteligenți au sesizat din prima că în locul Smart Parking-urilor (menționate aici ca un pretext) pot invoca orice altceva, dar care să figureze în fruntea listei de priorități… Și mai sunt convins că oricare potențial candidat a înțeles că aceste priorități ale unuia ca mine sunt subiective și că oricând altcineva poate vedea altele…
Am însă convingerea că doar cel mai inteligent dintre potențialii candidați va reuși să armonizeze prioritățile sale cu cele ale cetățenilor… Ale celor mai mulți dintre aceștia.

Succes în alegeri vă doresc!
Și, evident, sănătate și numai bine!

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *