Ștefania Bojica, o tânără din Chiajna, este campioană națională U16 la tenis

Stefania Bojica
Stefania Bojica

Ștefania Bojica a câștigat finala Campionatului Național Individual de Vară la tenis 16 ani – ediția 2020, desfășurată la Oradea între 25 iulie și 1 august.

Ștefania Bojica este o tânără de doar 15 ani, cu buletin (deja) de Chiajna, o sportivă care în ultimele două luni, luni de pandemie, s-a antrenat în Dudu cu Dan Vasilescu.
Ștefania Bojica este legitimată la Tenis Club 2000 București – Academia Sever Dron.

Ștefania este născută pe 10 martie 2005, fiind, după cum se vede, cu un an mai mică decât limita de vârstă maxim admisă la acest nivel competițional. Înaintea Campionatului Național Individual de Vară – 16 ani, Ștefania Bojica se situa pe locul 40 în clasamentul Federației Române de Tenis.

Campionatul Național Individual de Vară de la Oradea a fost unul foarte puternic iar rezultatele au fost pe măsura ambiției participanților, nu întotdeauna cele la care se așteptau mulți dintre participanți.
Cel mai elocvent exemplu în acest sens este cel oferit de Ștefania Bojica, cea care deși nu era pe tabloul favoritelor a obținut o victorie extrem de importantă pentru cariera sa, învingând-o pe Alexia Anca Todoni (nr. 6), de la CSM Timișoara, cu 7-5, 6-3.

Ștefania, campioana de azi, este fetița care acum câțiva ani o ducea de mână pe Simona Halep în 2015 în Dubai, atunci când marea noastră campioană a câștigat acel turneu. Fără vreo intenție de a jigni aș zice: campion la campion trage!
Bravo Ștefania și mult succes în continuare. Fă-i să se mândrească pe cei din Chiajna și cu tenisul, nu doar cu fotbalul.

Informațiile de mai sus le-am obținut de la mama Ștefaniei; cu Ștefania nu am reușit să vorbesc, era în timpul unui antrenament, la Iași unde așteaptă să participe la un alt campionat, unul pentru jucători U18.
Îi vibra vocea de emoție celei cu care am vorbit, bucuria i se simțea în glas, o mamă care nu poate să-și dorească decât ce e mai bine pentru copilul său.
”Ștefania își dorește să devină profesionistă iar noi facem tot posibilul pentru a o susține”, mi-a spus Tatiana Bojica, mama Ștefaniei Bojica, tânăra campioană din Chiajna.
Promit să stau de vorbă și cu Ștefania când va reveni de la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *