Stați acasă căci schimbarea vă caută ea pe voi…

Văzute din avion toate sunt frumoase!
Văzute din avion toate sunt frumoase!

Aleksandr Lukașenko este președinte în Belarus de 26 de ani; ultimele alegeri le-a câștigat cu 83,49% din voturi.

Acum în Belarus sunt ample proteste împotriva actualei conduceri; protestatarii cer schimbarea lui Lukașenko! Situația este extrem de delicată, printre cei care protestează aflându-se (probabil) mulți dintre cei care nu au mers la vot…

2 întrebări ar putea fi puse: de ce protestează și pentru ce protestează?
De ce? Dacă au fost alegeri democratice și a fost ales cu o majoritate covârșitoare ce nu le convine? Democrația?
Pentru ce? Repet, situația este delicată dar ar putea fi dat un răspuns concis: pentru SCHIMBARE!

Și acum întreb: vedeți ceva similitudni? Ce ce, veți zice… Ei, na!

În condițiile în care se prefigurează un absenteism mare, poate mai mare decât oricând altcândva, dat de 2 cauze, depărtarea față de secțiile de votare și frica de infectare cu coronavirus, un rezultat asemănător cu ce ziceam mai sus este la fel de prefigurabil.

După cum de așteptat vor fi și protestele… Ale cui?
Ale celor care nu au înțeles că politica nu este o gargară pe rețele, ale celor care nu au înțeles că jignirile reciproce, bălăcăreala continuă nu poate duce în niciun caz la succes… La mult trâmbițata SCHIMBARE.

Cu riscul de a fi acuzat (iar) dar nu mai contează căci am tot fost acuzat indiferent de ce am scris, voi zice că Mircea Minea va fi reales primar democratic, prin voința majorității celor care vor merge la vot și asta se va întâmpla din 2 motive:
– a dus cea mai corectă campanie, una constructivă, prezentându-și realizările, oricât de mici ar fi acestea și neîmproșcând cu noroi în stânga și în dreapta deși nu mă îndoiesc de faptul că dacă ar vrea să o facă ar avea cu ce!
– SCHIMBAREA a fost ratată pe mâna celorlalți candidați, a tuturor, a unora mai puțin, aceia încercând ceva alianțe sau măcar înțelegeri, a altora mai mult, determinant aș zice, aceia urmând a fi, veți vedea, cei mai vocali protestatari după alegeri, acuzând, culmea ironiei, cetățenii că nu au înțeles mesajele lor electorale, mesaje care de multe ori au fost doar o continuă bălăcăreală…
Mai sunt 2 săptămâni… Vorbim și după aceea…

PS. Băieților care vor sări să mă acuze că am simpatii pentru actualul primar le spun doar atât: în acest moment eu nu am cu ce să-mi iau nepoțeii de la grădiniță, o grădiniță de stat aflată în cea mai bogată localitate din județ. Dimineața îi duce cu mașina unul dintre părinți dar părinții lor merg apoi la serviciu.
Și mai îndrăznesc să-i întreb pe unii dacă văd vreo diferență între mine, care locuiesc în MR, la 3 km de grădiniță și cel care stă la doi pași de aceasta… Nu este, așa-i? Sunt eu rău pentru că vorbesc despre o discrepanță, că fac o diferențiere artificială între mine și aceia… Și pentru că mă întreb de ce pentru jucătorii de fotbal care joacă pentru nimeni (fără spectatori) se găsesc bani de salarii iar pentru un șofer de microbuz care să ducă/aducă copiii la școală/grădiniță nu se găsesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *