Vuiește Parcul Colorat că vom avea (toți) iarăși ouă… ieftine!

Vor fi asfaltate strazile de la marginea orașului
Vor fi asfaltate strazile de la marginea orașului

Sunt mai puține subiecte consemnate aici din Parcul Colorat în această săptămână; amatorii de discuții s-au cam retras prin case, la căldurică, veți zice…

Nu faptul că nu ar fi fost discuții sau subiecte demne de atenție a redus numărul consemnărilor ci faptul că unele subiecte au fost atât de fierbinți încât nu m-am putut abține să nu fac postări separate.

Evident că cel mai fierbinte subiect este acum, în prag de iarnă, CĂLDURA!
Miercuri s-a oprit căldura (aia de la GEP). Noi, cei afectați din întreg cartierul, apreciem faptul că domnului primar îi pare rău, apreciem și distincția primită de municipalitate dar joi iar s-a oprit căldura!
Sperăm să fie doar accidente petrecute acum, când temperatura de afară este încă suportabilă, căci dacă se vor întâmpla (și înmulți) atunci când afară vor fi -30 de grade nu avem decât să zicem (așa cum o face și ministrul Energiei): ”Doamne ajută”!

M-a amuzat aia cu paralelii (Statul paralel)
Aș fi tare curios să știu în care ”paralelă” sunt incluși ăștia amărâți, ca mine, așa, și ca multe alte miloane de români care ne uitâm lună de lună în portofele până ni se lungesc ochii; mai mult de atât, acum, în prag de iarna, eu nici măcar nu mă mai uit în portofel căci ce rost ar avea atâta vreme cât energia nu se scumpește, gazele sunt stocuri, stocuri, iar puterea de cumpărare a crescut cu cel puțin 14%.
Oare Dragnea i-o fi inclus pe ăștia ca mine în paralela lui sau în paralela aialaltă? Eu cred că mai degrabă suntem în altă paralelă căci nu văd nicio potriveală care să mă situeze pe aceeași linie cu Dragnea (la vile, mașini și alte acareturi) așa că, logic (ca în matematică), trăim într-o lume paralelă, departe, mult prea departe de cea a celor cu bani… Mulți bani… (Cam întortocheată formularea dar aici am ajuns încăt să nu mai știm de capul nostru).

Le plângem de milă, amărâții de ei!
Într-o recentă conferință de presă l-am văzut pe Marin Anton, președintele PNL Giurgiu, cum le plângea de milă patronilor (angajatorilor); este firesc să o facă având în vedere că el însuși este un om de afaceri și că (tocmai de aceea probabil) este membrul unui partid liberal.
Ar fi chiar nefiresc să nu o facă.
Cu asemenea discursuri de ce să ne mai mirăm că PSD-ul conduce detașat în preferințele de vot ale românilor, indiferent de câte lături i se aruncă în cap.
Este o dovadă că românii sunt în stare să facă diferența (chiar și instinctiv) între un partid (o politică socială) și câțiva oameni care pasager (cu uriașe interese) s-au agățaț de respectivul partid.

Eu nu cred!
Din ce în ce mai des apare în discursul public al primarului Nicolae Barbu referirea la hotărârea acestuia de a nu mai candida pentru alt mandat… ”Două mandate îmi ajung”, spune el, făcând aluzie, printre altele, și la părul care i-a albit (deși părul albește firesc, odată cu înaintarea în vârstă).
Deși este mult prea devreme eu fac un pariu: dacă va reuși asfaltarea tuturor străzilor pe care și le-a propus (cu apa și canalizarea aferente) voturile celor care vor beneficia de acele îmbunătățiri îi vor fi mai mult decât suficiente pentru câștigarea unui nou mandat, lucru la care nu pot să cred că un politician (chiar și din administrație) nu este tentat să se gândească…
Cred că nu l-a speriat în vreun fel zvonul cu Făt Frumosul care vine de la soare-răsare pe calul alb să scoată municipiul din mocirlă… Dacă actualul primar va scoate din noroaie (va asfalta) și cele mai mărginașe străzi ale orașului venirea Fătului Frumos ar deveni una tardivă.

Bani pentru asfaltare
Primarul Nicolae Barbu a semnat joi, 23 noiembrie, la Ministerul Dezvoltarii contractul din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Locală II de circa 19 milioane de lei pentru asfaltarea strazilor de piatra si pamant din Zona 1 (între Soseaua Sloboziei, Soseaua Alexandriei, pana la Strada Oltului).
Ansamblul 1 cuprinde:
str. Doicești, ulita Camei, fdt. Digului, ulita Luminișului, intr. Burnazului, drumul Digului, ulita Vedea, intr. Gârlei, str. Ancorei, str. Nucului, ulita Malu, intr. Pajurei, str. Cocorului, intr. Crăițelor
intr. Sloboziei, intr. Storobăneni, str. Ardeleni, drumul Cătunului, drumul Stăneștilor, fdt. Prunaru
fdt. Bradului, fdt. Cameliei, intr. Pinului, fdt. Inului, intr. Morarilor, intr. Bălăloaiei, str. Frasinului, intr. Fluierului, intr. Năvodului, str. Sabarului, str. Păstorului, intr. Rălești, intr. Hodivoaia, intr. Bucegi, drumul Amurgului, intr. Ostrovului, str. Ialomicioarei, str. Cerna, str. Austrului, str. Murelor, intr. Piersicului, str. Cireșului, fdt. Murelor, fdt. Frăsinet, fdt. Caisului, intr. Vișinului, str. Cetățuia, intr. Smochinului, fdt. Cireșului, str. Garoafei, fdt. Ialomicioarei, intr. Izvor, intr. Ialomicioarei, fdt. Caraiman, str. Prunaru, str. Siliștei, fdt. Oltului, intr. Dumbrăveni, intr. Gladiolelor, intr. Căpșunilor, intr. Fragilor

Și despre ouăle care se ieftinesc
Kaufland România și Cooperativa Agricolă „Țara Mea” înțeleg nevoia consumatorilor de a beneficia de cele mai bune prețuri și vin în sprijinul acestora modificând începând de astăzi, 23 noiembrie, prețul unui cofraj de 30 de ouă de la Cooperativa Agricolă „Țara Mea” de la 23,49 lei la 19,99 lei în toate magazinele Kaufland din România.
Prețul pe ou ajunge astfel la aproximativ 0,66 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *