Senatul a votat proiectul de lege al PNL care prevede executarea la domiciliu a pedepselor de până la 7 ani de închisoare

Inchisoare acasa
Inchisoare acasa

Proiectul de lege a fost ”elaborat” de către Alina Gorghiu, membru marcant al PNL, un alt proiect, mai ”elaborat” după cum am mai zis, decât cel propus de PNL în 2018.
128 de senatori de la toate partidele au votat proiectul de lege, doar doi abținându-se.

În 2018 proiectul de lege propus de PNL nu a fost votat de PNL pentru că amendamentele propuse de PSD erau mai drastice. Acum toți au fost de acord.

Proiectul de lege prevede că NU poate fi dispusă executarea la domiciliu a pedepsei închisorii pentru cei care comit infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni săvârşite asupra unui membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau de minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice precum şi infracţiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Cei care ar executa acasă pedeapsa ar putea ieşi şi la plimbare în curte, indiferent de cât de mare ar fi aceasta, căci prin domiciliu, conform proiectului de lege, se înţelege „locuinţa persoanei condamnate, încăperea, dependinţa sau locul împrejmuit ţinând de acestea.”

În timpul acesta noi stăm închiși în case!