Covidu’ ca covidu’, da cu școala cum rămâne?!

Vom avea scoala (noua) în MR!
Vom avea scoala (noua) în MR!

Cea mai mare dorință a mea în această perioadă, de când m-am mutat în Chiajna, este să văd școala terminată! Nu, nu a mea, eu am terminat școala de mult (atât cât am apucat să termin).

Școala din cartier, noua școală din cartier, cea care ar trebui să fie lângă parcul cel nou, frumos dar pustiu în aceste zile din cauza lu’ Covidu’!
Parcul este gata (sau aproape gata, oricum este frumos) dar școala ioc… Am auzit eu un zvon dar nu am informații cum că cei care ar trebui să facă și școala au făcut și ei ceea ce se pricep mai bine: un parc!

Una este să stai cu fundul în sus pentru a planta fire de iarbă, alta este să stai cocoțat pe schele… Nu toți pot face asta, unii având rău de înălțime…

Veți zice: măi frate, tu chiar nu ai ce face? Acum când covidu’ ne fugărește și ne(-o) trage (pe unde ne prinde) câte una după ceafă ție îți arde de școli? Ce atâta școală?! Cine a învățat și a ajuns bine?!!
Da, poate că aveți dreptate dar stând în casă îți vin tot felul de gânduri…

Și mai ales atunci când, în fugă (2 ore, de!) către Lidl trec prin fața la Ballroom și văd vizavi un bloc mare, lung, lat, cum crește mai ceva ca calu’ înaripat din basmele lui Ispirescu (pe snobi îi rog insistent să citească ”decât calul”)… Furnicar de oameni în jurul lui…

Iar școala? Stă! De ce stă? Păi pentru că este de Stat!! Cum să nu stai dacă este rost de stat?
Nu am foarte multe informații despre prețul pe mp al fiecăreia dintre cele două lucrări pentru a face o comparație.

Din surse (promisiuni oficiale) însă știu și eu că școala și grădinița ar trebui date în folosință la 1 septembrie 2021. Așa zice un candidat la funcția de primar… Acela își permite însă, fiind deja în funcție.
Un alt candidat (este de apreciat faptul că este cinstit dar unuia ca mine care așteaptă ca mortul-colacul îi taie speranțele) mi-a spus că nu este vreo șansă pentru respectarea acelei promisiuni, una mincinoasă în esență, pentru simplul motiv că nu sunt oameni… Lucrători dintr-aceia care la construcția aia particulară, blocul de vizavi de Ballroom, mișună ca furnicile… Bani sunt, culmea ironiei, dar nu sunt oameni… Cel mai probabil în septembrie 2022 va fi terminată acea școală.

Dacă acesta este adevărul, că nu sunt oameni adică, este firesc să se întrebe unul ca mine de ce? Este dar cine să-i răspundă unuia ca mine?

PS. De ce sunt interesat de școală? Pentru că am doi nepoței, la anul unul trebuie să meargă la școală iar celălalt la grădiniță.
Acum pe cel care merge la grădiniță îl ducem la grădinița de la Liceu, ni s-a părut cel mai accesibil, 430 (când circulă) nu este foarte aglomerat iar educatoarele sunt de-a dreptul deosebite.
De ce nu îl ducem la o grădiniță privată? Pentru că… (asta este de discutat în privat, evident și cu dovezi).

Dar vom scăpa noi și de covidu’ ăsta!