Prețul corect într-un cartier Re(z)siden(țial)ce!

Preturi bune in piata La Strada
Preturi bune in piata La Strada

Am postat zilele trecute un material în care vorbeam laudativ despre piața agroalimentară La Strada; îmi mențin părerea bună și continui să scriu cu respect despre cei care își desfac marfa acolo.

Da, este cu adevărat marfa lor, produsă în ferma lor și tocmai pentru acest motiv ”…avem cele mai mici prețuri din zonă”, după cum mi-au spus băieții.
”Poate că alții câștigă mai mult deși ne îndoim de asta; noi suntem un fel de jidani și credem că cu cât vindem mai multă marfă, cu atât câștigăm mai mult. Încercăm să oferim marfă la prețuri rezonabile însă prețul este dat și de cheltuielile pe care le avem și noi. Dar, știți cum zic jidanii, un ban dacă câștigi într-o zi, este câștig, nu pagubă!„ mi-au mai zis băieții de acolo.

Prețurile nu sunt chiar ca în Piața Crângași dar cu 15 lei kg de căpșuni eu zic că este rezonabil… Este cel mai mic preț din zonă, 20 de lei/kg fiind prețul la un chioșc, 21 la altul și 17 la ultimul trecut în revistă de mine azi, joi, 14 mai.
De ce fac referire la căpșuni? Pentru că acestea au un nivel de preț relativ mare față de alte mărfuri vândute…
Ceapa, verdețurile, legumele de sezon au la piața La Strada prețuri de 1-1,5 lei.

Ce să zic? Dacă vi se par prețurile mari aveți posibilitatea să faceți un drum până la Gorjului… Cu bicicleta sau trotineta… Faceți și ceva mișcare… Cu transportul în comun nu cred că merită efortul pentru 2 legături de ceapă sau chiar o juma’ de kil de căpșuni!

De ce tot scriu despre asemenea lucruri, lucruri mărunte și nu scriu și eu ca alții, nu ”tai în carne vie”, ca alții?
Pentru că acesta este cotidianul, aceasta este viața reală, acestea sunt grijile noastre de zi cu zi… Las problemele ”existențiale” în seama altora, a celor care 4 (patru) ani se tot plâng pe diverse canale media și mai ales pe rețelele sociale iar atunci când cu adevărat pot face să conteze părerea, opinia lor, zic ”să vezi ce le fac la ăștia că nu mă duc la vot”!
Dacă 3 cetățeni merg la vot câștigă candidatul pentru care a votat mama și soția sa… Are majoritate! Nu uitați asta!

PS. Cireșile au scăzut la 40 de lei kilogramul. Eu însă urmăresc cu atenție prețul căpșunilor pentru că în fiecare an, atunci când prețul acestora scade sub 10 lei/kg, soția mea face dulceață… Câteva borcane, 10-20-30, de poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *