Oricât aș fi de socialist nu am cum să nu trec la liberalism!!

O pâine și-un boț de brânză!
O pâine și-un boț de brânză!

Oricât aș fi de socialist nu am cum să nu trec la liberalism!! De ce? Pentru că promisiunile liberalilor sunt mai socialiste decât ale socialiștilor!!

În urmă cu câteva zile am avut o discuție în contradictoriu cu cineva pe care îl respect nu pentru gura sa ci pentru atitudinea sa; eu mă declaram profund nemulțumit de faptul că un ministru al Învâțământului declara, într-un interviu, că nu are ce face cu o alocație bugetară de 6% din PIB, în conjunctura actuală… Zicea respectivul ministru că își dorește o alocare graduală…!

Ulterior respectivul ministru a dat-o la întors, afirmând că va avea o discuție serioasă cu ministrul Finanțelor și că nu se va lăsa până când nu va obține atât cât cere, fără să facă referire la cât cere!

Am văzut azi la vicepremierul Turcan câteva promisiuni pe care eu nu le consider electorale și nici demagogice!!
Mi-a plăcut mai ales faptul că toate cele la care face referire domnia sa urmează a fi finanțate din fonduri europene… Nu este rău deloc!! Și nu este rău că sunt conservate fondurile interne, că PIB-ul este conservat, urmând a fi folosit, probabil, în alte scopuri… Sănătate, învățământ, cultură, și, mai ales, sectorul privat…

Iată ce afirmă vicepremierul Raluca Turcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că urmează a se realiza în perioada imediat următoare, din fonduri europene:

”- Acoperirea costurilor suplimentare pentru investiții generate de sectorul construcții ca urmare a OUG 114, prin realocarea a 200 de milioane de euro din fonduri europene;
– Racordarea la apă și canalizare a zonelor rurale care nu beneficiază de aceste facilități, prin alocarea a 500 milioane euro pentru cofinanțare. Fondurile europene nefolosite vor fi, de asemenea, redirecționate pentru domeniul transporturilor si pentru regenerare urbană;
– Finanțare europeană complementară pentru programe educaționale incluzive, precum cel de After–School generalizat și alimentație în școală;
– Investiții pentru cabinetele medicilor de familie, printr-un program special de sănătate finanțat din bani europeni;
– Constituirea a 8 complete regionale specializate pentru judecarea cauzelor care au drept obiect contestații la procedurile de achiziție publică. În acest fel, vor putea fi judecate rapid cauzele care țin pe loc investițiile;
– Racordarea la gaze a gospodăriilor din mediul urban și racordarea la rețeaua de curent electric în mediul rural, prin implementarea unui Program pilot cu finanțare europeană”.

Ei da, cum să nu fii tentat să lași socialismul și să treci, cu cea mai mare viteză, la liberalism!
Mai ales atunci când urmează o perioadă de foc: ALEGERI la toate nivelurile!
Doamne! Astea prezidențiale vor trece, nu vom fi prea afectați căci până la urmă ce mai contează dacă vom primi, la o adică, o șapcă sau o bazma!!
Dar vin cele locale! Să vedeți atunci promisiuni, săbii scoase, iatagane și înjurături… Și cele parlamentare, cele la care va fi cu adevărat bătaia peștelui!

Atunci să vedeți voi socialism și liberalism!! Și să văd care dintre voi le mai distinge!
Va fi așa, ca un smoothie (smuti, un amestec îndelung agitat, o băutură care ține și de sete, și de foame dar care, după ce o bei te umfli-n burtă dar mațele îți chiorăie iar creierul strigă: mi-e foame!!).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *