Scor fluviu, joc disputat, rezultat neașteptat!

Mihai Voda - Stejarul Bulbucata
Mihai Voda – Stejarul Bulbucata

Am urmărit duminică un joc de Liga 5, derbyul Seriei Nord, la Mihai Vodă, acolo unde echipa locală ACS a întînlit pe Stejarul Bulbucata, grupare care se anunță ca fiind o pretendentă la promovare.

Echipa gazdă a început meciul în forță și a reușit relativ repede să deschidă scorul; la pauză era deja patru la zero.
În timp ce oaspeții ratau pe bandă rulant ocazii una mai mare decât alta, chiar și un penalti, fotbaliștii echipei gazdă marcau gol după gol, fructificând la maximum oportunitățile apărute.
Scorul final, 8-1, pentru cineva care nu a urmarit jocul în direct, poate sugera faptul că gazdele au avut la discreție partida. Dar nu este așa!
A fost un joc echilibrat, disputat, ambele formații jucând deschis, mizând permanent pe cartea atacului.

Trebuie subliniat fair-play-ul în care s-a desfășurat partida, ambele formații făcând o bună propagandă fotbalului, toți jucătorii fiind preocupați permanent numai de joc.
Baza sportivă de la Mihai Vodă a asigurat condiții excelente de disputare a acestei întâlniri, având ca aliat și vremea de primavară, lucru apreciat de toți cei prezenți la fața locului.
Vreau să subliniz sportivitatea oaspeților, cărora parcă nu le venea să creadă ca tabela de marcaj arăta un scor fluviu, dar care în final prin președintele lor au felicitat jucatorii gazdă, precum și brigada de arbitri.
După cum arată situația în clasament, cele două formații, în ciuda scorului din această partidă, pot emite în continuare pretenții la ocuparea primului loc în serie, având loturi de jucători echilibrate și valoroase, precum și stafuri preocupate de bunul mers al celor două grupări.

Cele două echipe pe care le-am văzut jucând în acest meci sunt un exemplu și pentru alte cluburi care ar avea de învățat din experiența celor de la Bulbucata și Mihai Vodă.

Nicolae Munteanu (pseudonim), corespondent Giurgiu OnLine

PS. ACS Mihai Vodă a învins cu 8-1 pe Stejarul Bulbucata duminică, 17 noiembrie, în etapa a 12-a a Ligii a 5-a Giurgiu la fotbal.
În urma acestei etape Mihai Vodă se află pe locul 2, cu 22 de puncte, la 2 puncte în urma echipei de pe primul loc, Petrolul Roata II iar Stejarul Bulbucata este pe locul 3, cu 21 de puncte.
Echipa din Bulbucata își dorește cu ardoare să promoveze în Liga 4 în vreme ce Mihai Vodă joacă doar dintr-o ambiție uriașă și nu ar ceda vreun punct, chiar dacă acestea nu o ajută în vreun fel la o promovare pe care nu și-o dorește.
Este poate greu de înțeles o astfel de poziție, după cum greu de înțeles este și admirația mea fără margini pentru o astfel de echipă, o echipă care, în viziunea mea, în deplină concordanță cu convingerile mele, poate fi considerată un simbol, un exemplu al FOTBALULUI DE PLĂCERE!
Mihai Vodă este o echipă de Liga 5… Încă mai caut un echivalent al acesteia în Liga 4… Sigur există dar îmi este greu să-l identific (e vina mea!), mai ales în prima parte a fiecăreia dintre cele două serii ale acestei Ligi… (editor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *