A fost bun oriunde a jucat! Profil de fotbalist – Ginel Asan

Ginel Asan
Ginel Asan

Ginel Asan este unul dintre greii fotbalului giurgiuvean, unul dintre jucătorii pe care i-am privit întotdeauna cu mult respect, considerându-i adevărați profesioniști, dintre cei care nu au refuzat pe cineva atunci când a fost nevoie de profesionalismul lor.

Ginel Asan joacă fotbal de la vârsta de 17 ani; acum are 33.
A jucat la câteva echipe importante din județul Giurgiu dar și prin alte părți.
A început fotbalul în cadru organizat la juniorii de la CSS Giurgiu, antrenor fiindu-i la acea vreme Dorian Gîrlea; acolo a fost ”văzut, descoperit” și a intrat în fotbalul mare direct în Liga 3.
A jucat la Tiger Giurgiu, Rapid Clejani, Unirea Izvoarele, Dunărea Giurgiu, Spicul Izvoru, Energia Remuș, în țară.
A jucat și la echipe din afara țării, în 2013, de exemplu, juca în Cipru la echipe de Liga a 3-a și chiar a 2-a.

O activitate bogată, rodnică, plină cu satisfacții, o activitate întreruptă brusc în sezonul trecut în urma unei accidentări nefericite.

Dar… Dar l-am văzut recent pe Ginel, unul dintre fotbaliștii giurgiuveni, unul dintre cei despre care mie chiar îmi place să subliniez că sunt fotbaliști giurgiuveni, unul dintre cei cu care mă întâlnesc pe stradă, în parc sau chiar la coadă la pâine, spre deosebire de alții, dintre cei despre care spun că sunt ”fotbaliști care joacă în Giurgiu”.

Știam că a revenit în fotbal, că este unul dintre cei care contribuie consistent la succesul fulminant al Energiei Remuș dar nu am avut ocazia până ieri să vorbesc cu el; ieri, pe 1 Decembrie, într-o zi de mare sărbătoare, într-o zi a marilor reveniri la lucrurile sfinte, am vorbit cu Ginel… Despre ce altceva putem vorbi dacă nu despre revenirea lui în fotbal!

”Nea Nelu, vă spun că nu am crezut că o să mai pot juca fotbal după hernia de disc pe care am avut-o!”, mi-a spus Asan Ginel; ”tratamentul pe care l-am urmat a fost lung dar s-a dovedit a fi eficient și nu am ajuns la operație.

A fost o perioadă lungă și grea recuperarea! O perioadă neagră, tristă! Dar acum sunt fericit atunci când vine sâmbăta, zi pe care o aștept de luni pentru a juca fotbal.
Da, acum pot din nou juca!

Am ales ca echipă la care să-mi fac revenirea în fotbal pe Energia Remuș pentru că am văzut că este un grup unit, un grup frumos, cu oameni serioși care fac eforturi, se implică necondiționat pentru ca noi, jucătorii, să avem tot ce ne trebuie.
Cei de acolo au avut încredere în mine și eu, la rândul meu, am făcut totul pentru a nu-i dezamăgi. Cred că pot face și mai mult dar până acum am dovedit că pot să-mi ajut echipa prin jocul prestat și golurile marcate.

În această ediție de campionat Seria Sud este foarte ”agitată”, sunt 3-4-5 echipe foarte bune care au toate șanse să ajungă la play-off; aprigă va fi lupta în retur.
Noi, Energia Remuș, am terminat turul pe locul 2 și am toate motivele să fiu mulțumit! În primul rând pentru mine că m-am recuperat și nu i-am dezamăgit pe cei care au avut încredere în mine și apoi, dar la fel de mult, pentru că locul 2 este unul pe merit.

Suntem aici, la Energia, un grup de prieteni care încercăm să dăm totul pentru ca ECHIPA Energia Remuș să fie în frunte pentru ca cei din conducere și sponsorii să fie mulțumiți de prestația noastră și, cel mai important, pentru ca suporterii noștri să se bucure, împreună cu noi, după fiecare meci câștigat! Până acum nu prea au fost motive de tristețe căci am pierdut doar un singur meci.

Cea mai mare dorință a mea în acest moment este să înscriu cât mai multe goluri, să le ofer suporterilor, alături de toți ceilalți jucători, bucuria de a ne vedea jucând în play-off și, de ce nu, poate și mai departe!
Pe toți cei care ne iubesc și pe care îi iubim și îi respectăm îi așteptăm la teren atunci când va începe returul.
HAI ENERGIA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *