Ne mănâncă ele în loc să le mâncăm noi! Ouăle!!

Până și ouăle vor (uni) să ni le ia!
Până și ouăle vor (uni) să ni le ia!

Ziceam să nu mai scriu săptămâna aceasta despre ce se mai discută prin Parcul Colorat însă mă mănâncă rău (de tot) la OUĂ!!

Vai de ouăle noastre!
”Să-i pupi în cur pe cei pe care i-ai votat! Și mi-ai mai zis și mie să-i votez!”
Acestea au fost cuvintele pe care le adresa soția (probabil) unui bătrânel, amândoi venind, după cum se vedea, de la cumpărături, opriți o clipă pentru odihnă în Parcul Colorat.
”Ce ai măi femeie?” a întrebat-o bărbatul, retoric probabil, căci știa și el (ca și mine, martor involuntar la discuție) cam ce o să urmeze…
”Tu știi cât sunt ouăle? Între 80 de bani și 1 leu… Săptămâna trecută erau 40 de bani! Am luat conopidă (cu 60 de bani kg) ca să fac pane… S-o mânânce dracu’ și ăia pe care i-am votat!!”
”Măi femeie”, a încercat bărbatul împăciuitor, ”ei nu au nicio vină, ouăle le vinde market-ul…”
Hai nu zău! Dar nu doar ouăle s-au scumpit (mâncași-le-ar) ci și multe alte produse… Așa ne trebuie, că nu mai puteam… Credeam că o să crăpăm de bunăstare”!
Eu, ca martor involuntar, repet, ce puteam să mai zic? Că și eu i-am votat tot pe ĂIA!

Va crește salariul minim?
Numai un idiot poate să afirme că este un lucru rău dacă va crește salariul minim; numai un idiot poate să afirme că este rău dacă le dai mai mulți bani pentru munca lor celor care muncesc.
Numai un idiot poate să acuze un guvern pentru că vrea să mărească salariile.
Resursele pentru aceste măriri sunt, cu adevărat, o problemă… Adevărata problemă!
Guvernul poate fi acuzat pentru politica salarială incoerentă, inechitabilă chiar, pentru lucrul la plesneală, pentru luarea unor măsuri negândite dar și neasumate de către toți, pentru lipsa unei viziuni de ansamblu și, mai ales, de perspectivă.
Niciun angajat nu va fi împotriva creșterii salariilor…
Angajatorii vor fi (unii dintre ei)…
Pe bună dreptate unii angajatori vor zice că nu au de unde… De unde să aibă patronul chioșcului de la colțul străzii care vinde două ouă pe zi…
Vor zice însă (chiar mai abitir) că nu au de unde și cei care au elicopter la poarta vilei aflate pe o insulă în mijlocul Dunării și care, pe deasupra, mai au de plimbat și câteva amante prin țările calde, departe de ochii nevestelor… Aceia sunt la mare strâmtoare cu banii și nu au de unde să le de ceva în plus amărâților de muncitori (angajați)… Și apoi nici nu prea le trebuie angajaților, că ei nu au cheltuieli prea mari, neavând nici elicopter, nici vilă, nici… amantă (deși asta cu amanta este discutabil).

A pornit căldura!
De la 1 noiembrie, așa cum ni s-a promis, am primit căldură. Nu sunt un beneficiar al ajutoarelor de încălzire însă sunt mulțumit chiar și așa…
Anul ăsta căci de la anul nu se știe… Cică au zis ăia de la .ue că nu trebuie să se mai acorde subvenții la sărăntoci.
Întotdeauna am zis că sistemul centralizat de încălzire este cel mai ieftin, cel mai convenabil din toate punctele de vedere… Am zis și eu că alții, cu zeci, chiar sute de ani de civilizație (inclusiv tehnică) înaintea noastră or ști ceva…
Este trist că în Giurgiu observ o tendință de (încurajare la) renunțare la sistemul centralizat de încălzire.
Mă întreb (nu afirm și nici măcar nu zic) ce rost or fi avut investițiile de până acum în modernizarea sistemului de încălzire centralizată, achiziționarea de noi echipamente, banii cheltuiți…

Doar felicitări online!
Pentru protejarea pădurilor primarul Nicolae Barbu va trimite anul acesta doar felicitări online! Este o inițiativă respectabilă și merită apreciată ca atare (cel puțin eu o apreciez că de, le am cu online-ul!).
In motivarea acestei hotărâri primarul Nicolae Barbu spune că: ”România pierde peste 3 hectare de pădure pe oră și zilnic se înregistrează circa 100 de cazuri de tăieri ilegale (raport Greenpace)”, motiv pentru care ”…am decis ca anul acesta să-mi transmit gândurile și urările cu ocazia sărbătorilor de iarnă prin intermediul instrumentelor de comunicare on-line”.
Primarul Nicolae Barbu lansează și o invitație: ”Vă invit să vă alăturați inițiativei administrației locale și să protejăm mediul și pădurile. Este un pas mic, dar făcut de tot mai mulți dintre noi reprezintă un mesaj colectiv de responsabilizare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *