”Mai important decât orice rezultat este DRAGOSTEA pentru fotbal și RESPECTUL față de ceilalți!”

Echipa Podul Doamnei
Echipa Podul Doamnei

Sâmbătă, 23 februarie, în ziua în care s-a reluat campionatul județean de fotbal a fost un ger de crăpau pietrele și cod galben de vreme rea.

Podul Doamnei a pierdut cu 3-0 partida cu Argeșul Mihăilești sau, altfel spus, Argeșul Mihăilești a câștigat cu 3-0 partida cu Podul Doamnei.

Am invocat frigul (gerul) în prima frază nu pentru că acesta ar fi influențat în vreun fel determinant scorul partidei; dar în rândurile de mai jos veți vedea că nu este vorba despre ger ci despre DRAGOSTE pentru fotbal și RESPECT, mult respect, pentru cei care îl practică.

Podul Doamnei este o echipă aflată la antipozi față de Argeșul Mihăilești (inclusiv în clasament).
Argeșul Mihăilești practică un fotbal ”profesionist” (exagerat spus pentru liga a 4-a dar o spun pentru a sublinia un aspect), cu un obiectiv mai mult decât ambițios și angajant, promovarea în Liga a 3-a, lucru pe care nu îl poate face, oricât am încerca să ne amăgim, decât cu jucători de o anumită talie sportivă, jucători care chiar dacă nu primesc ceva sporuri în bani sigur le așteaptă.

Podul Doamnei este o echipă formată din constructori, în totalitate. Și aici veți vedea legătura DRAGOSTEI de fotbal cu gerul!
”Au lucrat până la ora 12, fiecare pe unde are de lucru, toți în construcții, în spații neîncălzite, pe schele în bătaia vântului năprasnic și cu țurțuri pe gene, din cauza gerului”, mi-a spus Ioniță Florin, antrenorul echipei.
”Vreo doi, între care și portarul, sunt la mine în formație; ceilalți, 12-13, sunt prin alte formații dar găsesc înțelegere la șefii lor și sâmbăta, la 12, pleacă spre teren, acolo unde îi așteaptă ceilalți nebuni, pentru a-și practica nebunia lor, fotbalul.
Dacă nici asta nu o fi DRAGOSTE pentru fotbal atunci chiar că nu mai este nimic de zis.
Mai avem în echipă și doi juniori, aceștia sunt elevi, dar tot de-ai noștri sunt!”

Deci da, domnilor! 15 constructori coboară înghețați de pe schele și aleargă la teren… Ca să-i bată și acolo vântul în timp ce ei bat mingea!

”Ne-am bătut singuri în această partidă!”, mi-a mai spus Ioniță Florin. ”Sunt supărat rău de tot pe portarul nostru pentru că și-a dat 2 autogoluri.
S-au cam chinuit cei din Mihăilești să ne bată, nu cred că le-a fost prea ușor dar asta e, au fost mai buni și au câștigat. Au luat chiar și un cartonaș roșu (pentru cumul de galbene) dar au câștigat.
Însă nu ne dăm deloc bătuți! Veți vedea că vom reveni cu rezultate surpriză!
Și, până la urmă, cred că ați înțeles că nu pentru rezultate jucăm! Jucăm pentru că IUBIM fotbalul și pentru a arăta (deși nimeni nu ne-o cere) că poți practica fotbalul indiferent ce altă ocupație ai avea și oricât de epuizantă ar fi aceea.”

Infofoliti, cei cativa suporteri tremurau pe margine
Infofoliti, cei cativa suporteri tremurau pe margine

PS. Și acum legătura gerului cu RESPECTUL!
OAMENII aceia, constructorii aceia, înghețați, obosiți, din respect pentru competiția în care s-au angajat, nu s-au gândit vreun moment să se ducă la căldurică sau poate la o țuică fiartă, pe gerul de afară. Au mers la teren pentru că alți nebuni, ca ei sau poate altfel, îi așteptau pentru o partidă de fotbal.
Cei de la AJF Giurgiu nu și-au găsit 10-20-30 de minute pentru a-și actualiza pagina și a posta scorurile etapei… Nu că s-ar termina lumea dar prea am vorbit despre schimbare și un suflu nou…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *