Fotbal pe persoană fizică! Sau, mai bine zis, fotbal cu multă dragoste!

Juniorii Energiei Remus
Juniorii Energiei Remus

În urmă cu puțin timp am scris câteva rânduri despre echipa de fotbal Energia Remuș, seniorii, unde am făcut o scurtă referire și la echipa de copii recent înființată în cadrul acestui club.

Imediat am fost admonestat de către Ionel Rădoi pentru faptul că despre echipa de juniori nu am spus nimic deși această echipă este la fel de bună, are rezultate la fel de bune, ca și cea de seniori.

Ce m-a surprins cel mai mult (însă nu am insistat în lămurirea acestui aspect) a fost faptul că, din câte mi-a relatat Ionel Rădoi, juniorii nu au o prea mare legătură cu seniorii, în cadrul clubului cel puțin, deși, după unele zvonuri la oricare club juniorii sunt pepiniera pentru echipele de seniori.

Altceva a vrut, probabil, să spună domnul Rădoi! Aceea că într-o localitate mică, foarte mică, așa cum este Remușul, fiecare ”nebun care iubește fotbalul” (nu are nicio intenție de a jigni aici termenul de nebun) se descurcă cum poate.

Așa se face că juniorii Energiei Remuș sunt sponsorizați chiar de firma fiului lui Ionel Rădoi, Cosmin Rădoi, CLS, și de încă un sponsor, Gabi Pană. Firesc, l-am întrebat pe domnul Rădoi dacă lucrează la firma fiului său; nu, a fost răspunsul acestuia.

De aceea spuneam că în unele localități, aici Remuș dar pot da și alte exemple, multe, prea multe, din păcate, fotbalul, sport de masă, cu cea mai largă răspândire, se practică pe persoană fizică, prin bunăvoința unor oameni de bine, adică.

Și acum despre juniori!
”Echipa pe care o antrenez”, mi-a spus Ionel Rădoi, ”este una foarte bună, cu mulți tineri promițători, tineri cu reale talente în ale fotbalului.
După mai multe meciuri de pregătire contra unor echipe de Liga 4 și 5 în care am încercat să conturăm, să consolidăm primul 11 în vederea începerii returului, a venit și vremea primului meci.

Am avut un start bun, zic eu, deși am avut doar 10 jucători în teren din cauză că 6 dintre cei mai buni componenți ai echipei au fost la Cupa pe licee.
Dacă scorul de 15-1 nu poate fi considerat un start bun atunci care altul poate fi? Și asta a fost în deplasare, pe terenul celor din Slobozia!

Acum așteptăm marele derbi, meciul cu Real Colibași, liderul care va suferi prima sa înfrângere din această ediție de campionat chiar aici, la noi, la Remuș.

Vreau să spun încă odată că am în echipă copii minunați, aduși de mine la Remuș, strânși din toate satele din jur și constituiți de mine într-o ECHIPĂ!
Eu sunt SPONSOR (atât cât îmi permite buzunarul, acum mă mai ajută și fiul meu, deci tot în familie suntem), eu sunt ANTRENOR, sunt și ȘOFER pe microbuzul cu care mergem în deplasare (pus la dispoziție de firma domnului Gabi Pană, Palas), sunt MAGAZIONER și sunt tot ce mai este nevoie.
Cu oarecare tristețe nu pot să nu spun că această echipă de juniori nu are în comun cu cea de seniori decât numele și atât.

Vă asigur că veți auzi multe lucruri bune despre juniorii Energiei Remuș, despre ei ca echipă dar și despre mulți dintre ei ca jucători cărora le prevăd un parcurs frumos în lumea fotbalului în viitor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *