Lucrări plătite scump și de mântuială

Ce culoare au bordurile?!
Ce culoare au bordurile?!

Dorel Mărgărint, cetățeanul nu politicianul, candidat independent la funcția de primar al comunei Chiajna, acuză actuala administrație de cheltuirea fără cap a banilor publici.

Într-o recentă postare pe pagina sa de Facebook Dorel Mărgărint afirmă că Primăria Chiajna cheltuie 57.000 de euro pentru vopsirea bordurilor, adăugând că:

”Săptămâna trecută, Consiliul Local Chiajna a atribuit un contract de 276.770 lei (57.328,39 euro) firmei DIVERS CREATIV AMENAJĂRI SRL pentru vopsirea bordurilor. Această firma are un singur client, Primăria Chiajna, iar contractele sunt atribuite direct, fară licitație.

Considerând că ne îndreptăm către o scădere drastică a economiei și veniturile primăriei vor fi mult diminuate, consider că primăria nu ar trebui să risipească banii pe lucrări cosmetice.
Nu mai bine se alocau acești bani reparării denivelarilor de pe drumuri cauzate de montarea defectuoasă a capacelor gurilor de canal?

Dar dacă tot se vopsește, de ce nu se folosește vopsea reflectorizantă pentru a demarca mai bine carosabilul pe timp de noapte și ceață.

În descrierea anunțului, firma se angajează să pregătească bordurile în vederea vopsirii și să aplice o vopsea monocomponenta pentru marcaje rutiere alb/negru, pe o suprafață de aproximativ 13.000 MP (aproximativ 26 km de șosele). Astfel vom plăti 21 lei pe metru pătrat! Merită?”

”Rămâne de văzut câte borduri vor fi proaspăt vopsite”, se întreabă în finalul postării Dorel Mărgărint, candidat independent la funcția de primar al comunei Chiajna.

Un cârcotaș ar putea afirma că focul mare al lui Dorel Mărgărint nu este atât cheltuirea (discutabilă a) celor aproape 60.000 de euro cât faptul că bordurile nu vor fi vopsite cu vopsea reflectorizantă pentru a demarca mai bine carosabilul pe timp de noapte și ceață.
Este cu adevărat o problemă în Chiajna… Faptul că bordurile nu prea se văd noaptea…
Eu nu reușesc să văd nici măcar trotuarele în plină zi… Dar asta este o altă problemă, o problemă pe care sunt absolut convins că un viitor primar o va rezolva, amenajând trotuare pe toate străzile chiar dacă pentru asta va dărâma chiar și câteva blocuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *