Întreb public ce salarii au cei din conducerea Clubului Dunărea Giurgiu!

Faza din partida cu Mihailestiul
Faza din partida cu Mihailestiul

În calitate de cetățean al municipiului Giurgiu (încă) întreb public ce salarii au cei din conducerea Clubului Dunărea Giurgiu; o fac cu dreptul dat de faptul că salariile acestora sunt plătite din banii contribuabililor.

Cănd în urmă cu mai mulți ani primarul Nicolae Barbu afirma că va susține clubul Dunărea doar în măsura în care acesta va promova un sport de masă (nu de performanță) am apreciat acest lucru.
Ulterior Legea Sportului s-a modificat și autoritățile locale (primăriile) pot aloca fonduri și pentru sportul de performanță.

Nu este cazul Dunării Giurgiu! Cazul performanței, zic! (la fotbal).
Dunărea Giurgiu s-a dovedit în această ediție de campionat de fotbal, în mod expres fotbalul de seniori, despre el fiind vorba (fie vorba între noi, nici juniorii nu sunt pe primul loc la nicio categorie), cea mai slabă dintre echipele care au fost în situația de a emite pretenții…

În Seria Sud s-a clasat pe locul secund, unul nu foarte rău pe ansamblu dar care nu poate să nu nască întrebări de vreme ce primul loc a fost ocupat de către o echipă ”minusculă” (ca resurse), Energia Remuș, o echipă a unui sătuc cu 2000 de locuitori, o echipă despre care autoritățile locale nici nu cred că știu că există.

Pe când Dunărea… Sute de mii de lei primește anual din partea Primăriei… Sigur că nu doar pentru fotbal… Dar la celelalte sporturi are rezultate mai mult decât remarcabile.
De aceea întreb ce salarii au cei care se ocupă de club, de fotbal, știut fiind că sunt oameni de fotbal, cu școli private de fotbal (lucru lăudabi), cu ale căror rezultate se laudă.

Este jenant să vezi că o echipă care a condus din minutul 15 cu 3-0 în partida cu Mihăileștiul pierde la final cu 4-3.
După meciul cu Singureniul am stat de vorbă cu jucători de la Dunărea Giurgiu; unii aproape că plăngeau de necaz!
”Am venit la această echipă, a municipiului, pe promisiuni, domnul Nelu”. ”Am jucat doar dintr-o ambiție dată de orgoliul nostru dar și de faptul că simțeam, vedeam mulți giurgiuveni privind spre noi ca la ECHIPA GIURGIULUI”.
”Am condus până în minutul 15 cu 3-0 după care în echipă au început să se facă schimbări al căror rost nu l-am înțeles după cum nu am înțeles ce se urmărea…”
”Nu aș vrea să creadă cineva că ne căutăm scuze pentru înfrângere… Nu avem nevoie de scuze… Dar la 3-0, atunci când am început să primim golurile cei de pe margine au început să strige: BLAT, BĂĂĂ…
Precizez că nimeni nu ne-a zis că trebuie să pierdem! Dar nici nu am înțeles schimbările făcute… Nu insinuăm că au fost introduși jucători mai slabi… Nu avem aere de vedete, credem că toți suntem la fel…
Dar este clar că am fost scoși din ritm, că s-a dereglat un mecanism care se dovedise până atunci că funcționează foarte bine…”

Pentru corecta informare precizez că (am făcut-o și imediat după meci) Mihăileștiul a învins pe Dunărea Giurgiu într-o situație cel puțin ciudată, cu antrenorul demis chiar înaintea unui meci foarte important; acesta nu ar fi un argument în favoarea celor afirmate de către unii jucători de la Dunărea. Sau poate că tocmai acesta este un argument agravant pentru cele afirmate (insinuate) de ei.

Indiferent de cum ar fi, oricum nimic în rezultate nu se mai poate schimba, eu și mulți alții  am vrea să știm ce salarii au cei din conducerea clubului Dunărea Giurgiu și dacă pentru aceștia cuvântul performanță are vreo semnificație… Și nici faptul că am ști nu ar avea mare importanță atâta vreme cât consilierii municipali, cei care aprobă banii pentru clubul giurgiuvean, nu se interesează și de activitatea acestuia (strict cu referire la fotbal, la acesta făcându-se referire aici).
Lozinca cu ”renaștem împreună” a depășit deja, în orizontul de timp, vârsta piramidelor egiptene…

PS. Ca unul care a văzut Dunărea jucând cu ochii noului născut și zeci de ani apoi nu pot în niciun fel să mă împac cu ”zbaterile” actualei Dunări…
Și încă un PS! Rar veți găsi vreo referire a șefilor Dunării la activitatea echipei… Dacă tot nu-i întreabă nimeni…
Cât despr spectatorii prezenți la meciuri și preocuparea pentru atragerea acestora, ce să mai zic… Uitați-vă doar la cum au fost tribunele la Bolintin la meciurile celor din zonă… Și la campaniile de mobilizare de dinaintea meciurilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *