Greu, pe VREMURILE astea, să mai stai la discuții în Parcul Colorat!

Giurgiu după prima ninsoare
Giurgiu după prima ninsoare

Îmi este din ce în ce mai greu să particip (și, implicit, să consemnez) la discuțiile din Parcul Colorat, din cauza frigului, evident… Dar vine ea vara, care nu-i ca iarna, nu-i așa?

Cu totul întâmplător am trecut zilele acestea prin acel parc și nu m-am putut abține să nu zic și eu câteva, alături de cei ca mine care, prin vocile noastre, alea de oameni amărâți, ca multe alte milioane de români ai acestei țări, ne vărsăm năduful în discuții sterile (inutile, adică!).

Nu haina îl face pe om și nici alea două facultăți!! (ale unuia, persoană importantă, se știe el)
Văd cum cineva, unul dintre cei pentru care chiar am un mare respect și pe care l-aș fi votat, la o adică, îl înfierează pe un oarecine, consilier municipal, pentru, ghiciți ce! Pentru greșelile de limbă pe care le face…
Prietene, până la proba contrarie continui să te consider așa, prieten adică, cu ce a fost (au) fost mai bun (buni) erudiții care au 2-3 facultăți, ce au făcut mai mult ei pentru giurgiuveni decât cel care își îmbârligă limba, la aceeași indemnizație, evident… Precizez, mă refer strict la activitatea de ”cetățeni în slujba comunității în forumul suprem de conducere al acesteia”.
Toți au votat la fel și chiar de nu au votat la fel, rezultatul votului tot acela care trebuia să fie a fost… Și iar EVIDENT, în folosul comunității… Deci! Ce contează faptul că nu ai făcut 2-3 facultăți, ce contează dacă ai făcut sau nu Filologia… Dacă urbea te apreciază și tu muncești pe rupte în folosul ei… aia e! Ești bun de consilier!
Era, pe vremuri, dacă vă amintiți, o regulă prin care se impunea ca reprezentarea în organismele de conducere să fie proporțională cu structura socială a societății… Se mai respectă azi acea regulă? Cui i-ar mai folosi?
De asta ne merge nouă așa cum ne merge pentru că unu’ ”nu știe să vorbește academic”?
(Mihai, cred că ai înțeles faptul că nu am ceva cu tine, luând postarea ta doar ca pretext de a zice!)

BRUA, ca și podul de la Grădiștea, revine triumfal în actualitate!
După ce Proiectul BRUA, revigorat de giurgiuveanul nostru Toma Petcu, a tot fost trecut din mână în mână acum, nota bene, a revenit în atenția unui alt giurgiuvean, Niculae Bădălău, cel care ne anunță că în ciuda vremii nefavorabile lucrările la BRUA sunt în grafic…
Începusem să mă tem cumva și să îmi fac griji pentru cei din vest, din vestul extern evident, Ungaria, Austria, că îi apucă iarna și nu au cu ce se încălzi…
M-am liniștit, BRUA este în grafic și cât de curând, chiar dacă nu va fi în iarna asta, gazele NOASTRE de la Marea Neagră vor ajunge la ei…
Înjurau de zor unii, acum câteva zile, pe rețele că deși le trec conductele prin curte ei umblă după vreascuri prin pădure pentru a se încălzi…
Nu mai zic, NU, de agricultorii care cumpără îngrășăminte de oriunde altundeva numai din România nu! Nu că nu ar vrea să cumpere din România dar România nu mai fabrică așa ceva… Sau fabrică doar pentru uz medical!!!
Nu aș fi atât de circumspect în privința acestui gazoduct dacă aș ști că toți românii care vor au gaze în casele lor și că aceste gaze au un preț pe măsura salariilor lor… Dar pentru astea nu se zbat așa domnii care ajung domni! (adică în funcții mari, căci funcția te face domn, nu-i așa?).
Și dacă ar fi singura ȚEAVĂ prin care se scurg bogățiile acestei țări, alea care au mai rămas, către alții… Cel mai trist este că ni se scurg și OAMENII…

Unii au, alții ar vrea să aibă! (aibe?!) Unde vedeți diferența?
Îl văd pe Boc, nu-l laud dar vreau să zic, un ”sărăntoc”, primarul ditamai Clujului, cu un jaf de telefon, S6 sau 7 în mână… Vai de capul lor de amărâți! Uni au 10X!
Dar în ce autobuz pozează ”sărăntocul”!!
Când l-am văzut în acea minunăție, a tehnicii dar și a clujenilor, nu știu de ce mi-am adus aminte de autobuzele încercate în Giurgiu în urmă cu ceva vreme și promise giurgiuvenilor, cele care trebuiau (în promisiuni) să ne ofere confortul celor mai dinspre vest…
Nu au ajuns încă la Giurgiu, nu am înțeles de ce în prima fază dar apoi mi-a căzut fisa și am făcut legătura cu P&R! Park and Ride, dacă nu ați înțeles inițialele…
Ce rost ar fi avut acele autobuze dacă nu ar fi fost în strânsă armonie (ce-mi place să zic așa) cu parcarea multifuncțională, locul din care să preia puzderia de giurgiuveni care vin de pe baltă, își lasă acolo mașinile personale și sar voioși în autobuzele electrice… Bine, uni își vor lua bicicletele, tot electrice și acelea… Și la fel de scumpe…

Și eu vreau să fiu primar!!! Păi ce!
Zilele trecute mi-a făcut o adevărată surpriză, dar și plăcere, de ce să nu recunosc, o poză postată de Piciu, Preda Ionuț, bunul meu prieten, cel care, nu știu cum, a reușit să mă fotografieze deși eu fug ca dracul de tămâie de obiectivul diverselor aparate foto și video. (Chestia aia cu tribul ai cărui membri cred că li se fură sufletele atunci când li se fac poze!!!!)
M-a surprins, extrem de plăcut, aș fi idiot să nu recunosc, numărul relativ mare de comentarii de apreciere la adresa persoanei mele… Nu era ziua mea iar necrologuri ar fi fost mult prea morbid să le consider!
Ei bine, nu vă lăsați manipulați! (Recunosc, uite, căci îmi dă cinstea pe răscoale).
Nu întâmplător a postat Piciu acea poză! Este un mesaj subliminal menit să îndrepte atenția cât mai multora spre persoana mea întrucât, recunosc aici și acum, m-am hotărât să candidez la Primărie! Cu ce aș fi eu mai nepotrivit decât cei care… Nu-i enumăr acum dar va veni vremea…
Ce, nu pot fi și eu un fel de Maica Tereza, unul dintre cei care își consumă ani buni din viață pentru a face muncă voluntară (mai ales de mecenat) în folosul comunității, fără a primi ceva în schimbul acesteia (a muncii, evident)?
Iar Piciu fiți siguri că nu a făcut-o degeaba! El va fi viceprimar, atunci când eu voi fi primar (când vor zbura porcii, adică!).
Dacă cineva vrea să facă parte din echipa noastră, lista este deschisă… Independenți vom fi! Adică nu vom depinde nici măcar de neveste!

PS. Observați că nu am zis nimic despre străzile Giurgiului acestor zile… Citiți comentariile de pe rețele… Sunt mult mai pitorești, mai suculente decât orice aș putea eu zice!

Foto: Cineva pentru care am tot respectul dar al cărui pseudonim nu-l voi recunoaște și accepta vreodată, din respect pentru el și, mai ales, pentru cel care a fost Traian Metaxa, OMUL care a STRIGAT, nu doar a vorbit despre cele care nu ar trebui să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *