Am ratat o ”aniversare”! Îmi plânge sufletul de durere!

Privata din fundul curtii
Privata din fundul curtii

Cu profund regret constat că am ratat o ”aniversare”! Bine că sunt și dintre cei care nu ratează ceva, nescăpându-le orice aniversare, indiferent de ce s-ar aniversa!

Anul trecut am marcat cum se cuvine ”Ziua toaletei” dar anul acesta, prins cu alte treburi mult mai importante, (cum ar fi, de ex. ”cu ce s-a îmbrăcat prim-ministrul”, câți saci a furat cutărică pentru a ajunge ministru, cum tâlharul eliberat de către justițiarii noștri lovește cu bestialitate o tânără chiar în ușa liftului), am ratat marcarea (cum se cuvine) a acestui important eveniment.

Ei da, printre multele evenimente cotidiene, printre multele marcări cu fast ale acestora, este și o zi a toaletei…
Nu, nu aia din fundul curții! Aia nici măcar nu știe că se numește toaletă! Aia este privată, căcăstoare sau cum s-o mai numi ea, după zone și ”culturi”.

În fiecare an, la 19 noiembrie, se marchează Ziua mondială a toaletei (World Toilet Day), cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că circa 2,4 miliarde din populaţia globului trăieşte fără acces la toalete (WC-uri), în ciuda dreptului recunoscut la apă şi igienă.

Conform unui studiu dat publicității de către Eurostat, România se află în fruntea topului țărilor cu cele mai multe WC-uri în fundul curții
Aproape o treime din numărul locuințele din România au WC-ul în afara casei, ceea ce ne plasează pe un rușinos ultim loc în Europa la capitolul toaletelor moderne, conform studiului menționat.

PS. M-a întrebat cineva de ce nu dezvolt și eu subiectele mai sus menționate…
Sunt destui care o fac, sunt la fel de mulți care nu o fac (ghici de ce!) dar sunt și dintre cei ca mine cărora li s-a făcut scârbă, o scârbă mai mare decât intratul în privata din fundul curții, față de asemenea oameni și fapte….
Sunt unii care, neputincioși, conștientizează că vorbele nu mai au vreo putere… Că vorba bună nu mai are vreo putere!
Culmea ironiei, într-o democrație funcțională!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *