Un pod mult prea îndepărtat, deși e la doar doi pași de noi!

Vântul schimbării nu va bate acum și nu așa!
Vântul schimbării nu va bate acum și nu așa!

Lucrările de reabilitare la Podul Prieteniei vor fi finalizate la sfârșitul lunii noiembrie 2016… Nu, această informație nu are nicio legătură cu alegerile parlamentare de atunci!

Așa cum nici anunțul (făcut cu surle și trâmbițe) de finalizare a acestor lucrări în luna martie a acestui an nu a avut nicio legătură cu alegerile locale din această lună.

Încă de anul trecut persoane din conducerea CNADNR (între care și un giurgiuvean de-al nostru) dădeau ”ca și terminate” lucrările la Podul Prieteniei, doar mici retușări mai rămând de făcut, pe ici pe colea… Un fel de mici cârpeli!

Acum însuși directorul general al CNADNR a precizat că lucrările sunt executate în proporție de 84% și că ”din cauza” antreprenorului s-a acceptat o prelungire a termenului de finalizare până în noiembrie 2016.

Ar fi bine să-l dea gata și atunci numai că noiembrie este cam prin iarnă, atunci când vremea devine potrivnică și mai mult ca sigur crivățul va crea unele ”mici probleme” iar dacă trec și alegerile parlamentare în finalizarea lucrărilor poate interveni orice!

Valoarea contractului de reabilitare a Podului Prieteniei este de peste 46 milioane de lei.

Văzând ce se întâmplă cu Podul Prieteniei, un pod cu adevărat important, aflat în ochii lumii, mi se pare de-a dreptul amuzantă agitația (mai mult decât electorală) legată de podul de la Grădiștea, un pod prea îndepărtat, aflat undeva la marginea lumii, de care din când în când își mai aduce aminte câte cineva, doar pentru a-l pomeni (ca pe un mort într-un acatist) spre veșnic și profund regret…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *