Facem pași spre profesionism! Nu, nu trăim din fotbal dar trăim pentru fotbal!

Meci amical al juniorilor de la Energia Remus
Meci amical al juniorilor de la Energia Remus

Este mare fierbere la toate echipele de fotbal din județ în această perioadă; mai e puțin și începe o nouă ediție de campionat.

Sunt multe de spus, s-au întâmplat și încă se mai întâmplă multe, în rândul echipelor, al antrenorilor, al arbitrilor, lucruri interesante (pentru cei care iubesc fotbalul și au vreo legătură cu acesta), demne de consemnat.

Afirmația din titlu îi aparține lui Ionel Rădoi, antrenorul, nu rectific, managerul echipei de juniori Energia Remuș cel care, într-o recentă întâlnire a ținut să-mi vorbească despre ”copiii săi”, tinerii din echipa de care s-a ocupat cu multă dăruire încă de la înființarea acesteia.

”De 2 săptămâni am început pregătirile”, mi-a spus Ionel Rădoi, ”avem un nou antrenor, Mareș Iulian, eu sunt manager, tot asta făceam și până acum, cam totul adică, dar acum sunt manager oficial!

Lotul a rămas cam același din sezonul trecut pe ansamblu mai puțin 2 tineri care au vrut să meargă la alte echipe; dar ne-au plecat 2 și ne-au venit 9!
Au venit nouă tineri talentați căci au văzut că la Remuș se face performanță, se muncește cu seriozitate, sunt condiții materiale bune, avem cam tot ce ne trebuie pentru a ne comporta ca adevărați profesioniști.

Profesioniști nu în sensul că am trăi din fotbal ci ca niște profesioniști în felul în care am înțeles că dacă vrem să obținem rezultate bune trebuie să muncim iar pentru rezultate de excepție trebuie să muncim pe rupte!

La sfârșitul săptămânii trecute am jucat cu cei de la Pro Gostinu, o echipă de liga 5, în fața cărora am câștigat cu 5-4.
Nu ne-a interesat scorul căci am urmărit omogenizarea echipei, formarea relațiilor de joc și chiar a unor automatisme în teren.

Vom mai disputa câteva meciuri amicale până la începerea campionatului, un campionat pe care ne-am propus să îl câștigăm anul acesta și să fim campioni județeni.

Avem teren, primăria ne sprijină cu bani pentru înscriere în campionat și avem 3 sponsori care ne sprijină necondiționat… De restul, de fotbal adică, ne ocupăm noi, componenții echipei și staff-ul tehnic.
Numai bine vă dorim, de la Remuș!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *