Discuții în Parcul Colorat… Ca între români care nu (mai) au ce face!

De ce construim biserici în loc de scoli si spitale?
De ce construim biserici în loc de scoli si spitale?

Săptămâna trecută am inițiat o nouă rubrică pe care, ”inspirat”, am intitulat-o ”Subiectele săptămânii… Predicatele, altă dată!”; mi-a zis cineva: ”Ce, te-ai apucat de făcut gramatică?”

Așa că am revenit asupra titlului și l-am formulat în strictă concordanță cu sursa opiniilor (informațiile fiind luate de fiecare de unde îi convine); sunt lucrurile care se discută de către cei care la odihnă sau pur și simplu, pentru a-și pierde timpul, stau deseori pe băncile din Parcul Colorat.
Sunt oameni de toate categoriile sociale, de toate vârstele, de la copii de țâță, ale căror mămici discută și până la bătrâni trecuți prin multe în viață.
Nu știu de ce dar de multe ori am avut impresia că acolo este lumea reală, văzută de oamenii care o trăiesc și interpretată doar din perspectiva traiului zilnic și nu a vreunor interese politico-jurnalistice…
Așa că acesta va fi numele rubricii acesteia: Discuții în Parcul Colorat… Ca între români care nu (mai) au ce face!

De ce construim biserici în locul spitalelor, școlilor și al adăposturilor pentru săraci?
Întrebarea am luat-o de pe Fb; cineva spunea că nu este corect pusă… Adică vezi Doamne, ar trebui: de ce construim biserici în locul bodegilor, barurilor, locurilor de pierzanie…
Aș fi folosit un cuvânt dur la adresa celui care încearcă să abată sensul real al întrebării dar e primul comentariu și mă abțin…
Chiar și orbii pot vedea că biserica, la fel ca școala și spitatlul, au aceeași sursă de finanțare, Statul, banii noștri, ai tuturor adică; pe când barul sau bodega se fac din bani de la privat și parcă pentru asta ne băteam cu cărămida în piept, că democrația este aia în care fiecare face ce vrea cu banii lui…

Pe unele drumuri a început să apară ceața, vizibilitatea fiind de aproximativ 100 de metri, pe alocuri.
E semn clar că toamna a venit
Fenomenul a fost semnalat pe DN6 București – Alexandria și pe DN5 București – Giurgiu (local).
Polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate și să folosească luminile de întâlnire (dar și pe cele de ceață, dacă vizibilitatea scade semnificativ).
Pentru ceața de pe ochii românilor, un fel de pâclă densă, din ce în ce mai groasă în ultima vreme, niciun fel de recomandări… Cine să le mai facă?

Val de sinucideri în Giurgiu
Fenomenul, căci având în vedere numărul acestor tragedii petrecute într-un interval mic de timp poate fi considerat un fenomen, este descris cu lux de amănunte de presă.
Nu am văzut niciodată pe cei care dau aceste amănunte să se întrebe care ar putea fi cauza acestui fenomen.
Aș pune-o tot pe seama (măcar parțial) bunăstării, a traiului decent, a alienării dar ce știu eu, un modest blogger…

Un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu
Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că România şi Bulgaria vor construi un al doilea pod Ruse-Giurgiu, proiect ce ar putea fi finanţat în totalitate din taxa de trecere pentru vehiculele care traversează podul.
Am menționat și săptămâna trecută acest subiect dar se pare că problema devine tot mai serioasă… Sigur, dacă nu se va lăsa construcția podului pe seama românilor; sau măcar dacă participarea acestora ar fi minimă.
Deși romanii au o veche tradiție în construcția de poduri, cel al lui Apolodor fiind un grandios exemplu… Mai puțin cel de la Calafat care este închis săptămânal pentru reparații…

Cât și (mai ales) ce mâncăm?!!
Prioritate: Norma de hrană a deţinuţilor, stabilită de nutriţionişti, conform unui proiect de lege adoptat de Guvern.
Hrana unui deţinut ajunge la 32 de lei pe zi, cea pentru un bolnav internat în spital nu depăşeşte 15 lei, în timp ce hrana pentru un copil de creşă ajunge la 12 lei.
La această (ne)știre mi-a fost imposibil să fac un comentariu.

Prietenii noștri din Europa nu ne vor în Schengen
Imediat după Comuna Primitivă a fost evident că săracii nu au loc la masa bogaților, intern, și că cei din colonii trebuie să-și vadă lungul nasului, extern…
Trist este faptul că deși ne dăm ”dăștepți”, nu vedem crunta realitate.
Drept e că nici nu avem ce face! Ne-ar amesteca cu țărâna tăvălugul metropolei!
M-a amuzat mult un comentariu pe Fb: ”Ah nu ne vreti in Schengen ? No problem ! Iesim si noi din NATO si UE SI CONFISCAM TOT CE E EUROPEAN IN ROMANIA. PLUS NU MAI AVETI CE CAUTA CU MARFURILE IN ROMANIA.”
Cât de naivi putem fi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *