Editorial! Sau, altfel spus, părerea mea!! (Care nu contează!)

Vreau scoală!
Vreau scoală!

Acesta este un editorial, un articol care exprimă atât părerea mea cât și a tuturor paginilor mele (da, sunt mai multe și au fost și mai multe).

Scriu de ceva vreme despre ce se întâmplă în două zone diferite, Giurgiu, în Giurgiu OnLine și Chiajna, în https://stiridemaine.ro .
Pagina mea este un canal media ca multe altele, nu este un ziar deși am lucrat mulți ani în media (acum sunt pensionar), este un blog așa cum sunt din ce în ce mai multe în ultima vreme.
Dacă v-ați uitat mai ales pe Giurgiu OnLine ați constatat că pagina conține o paletă foarte largă de informații, unele știri apărând în pagina mea înaintea apariției lor în ziare consacrate, acesta fiind un avantaj al online-ului și al multor prieteni pe care îi am în online.

Niciodată până acum nu am întâlnit atâta ermetism sau, altfel formulat, mai blând, atâta conservatorism în modul de abordare, de receptare a informației, de cum mi s-a întâmplat în ultimele luni, acelea de locuire în Chiajna.
Și așa de mult partizanat! Partizanat împins la extrem!
Dacă am exprimat o opinia imediat am fost atacat din partea căreia i s-a părut că îi sunt lezate convingerile… Măcar dacă ar fi convingeri…

În acest moment sunt acuzat că fac parte din toate partidele posibile, chiar și din cele imposibile!!! În funcție de cum percepe unul sau altul cele scrise de mine sunt catalogat imediat… Jignitor, în multe cazuri.
Nu mă deranjează, voi continua să-mi exprim opiniile, voi continua să iau atitudine și dacă voi putea, voi și acționa în numele convingerilor mele și al drepturilor mele de membru al unei comunități.

Pentru a o lămuri cu apartenența la vreun partid…
Sunt socialist ca și convingere doctrinară, socialist până în măduva oaselor, așa sunt de când mă știu și așa voi fi până când voi mai fi!!
Pentru mine socialismul înseamnă ECHITATE socială. Adică fiecare să primească după cantitatea, calitatea și importanța socială a muncii prestate.
Pentru mine socialismul înseamnă pensii bazate doar pe contributivitate.
Pentru mine socialismul înseamnă recunoașterea meritelor personale și promovarea performanței, nu mediocritatea cumetriilor, cunoștințelor, pilelor și relațiilor.
Sunt un amărât din punct de vedere financiar… Asta probabil, nu, nu probabil ci sigur din cauză că niciodată nu m-am întors cu spatele, aplecându-mă, la cineva, dacă înțelegeți ce zic!! Am întors însă spatele celor care au crezut că poziția lor este mai presus decât demnitatea mea de om.
Mă amuză cei care o tot lălăie cu ”am reușit prin propriile forțe”… Da, profesional se poate!! Însă dacă îți este atât de bine acolo unde ”ești cineva” de ce nu stai acolo…

Mă amuză cei care tot afirmă că nu mai pot de bine, că aveau niște salarii uriașe dar că dintr-o dată i-a apucat grija de amărâții ca mine…
Hai, nu zău?!! Păi eu (!) dacă aș fi avut banii lor, aceia câștigați cu sacul, mi-aș fi luat o vilă cu 24 de camere în Primăverii, un iaht la Snagov și câte cele…
Hai să nu fim ipocriți! Sunt mulți oameni de cea mai înaltă calitate în zona asta, sunt mulți oameni onești, oameni respectabili, oameni de succes în cariera profesională dar de condiție financiară medie, modestă la unii, cea mai convingătoare dovadă fiind chiar faptul că locuiesc aici.

Având convingerile pe care le am voi promova orice inițiativă pe care o voi considera în folosul comunității în care locuiesc indiferent din partea oricărui politician ar veni și indiferent din care partid ar face acela parte.
Sunt dușman al sloganelor ”Cine nu e cu noi e împotriva noastră” și mai ales ”A furat maică dar a făcut și pentru noi câte ceva”.
Voi considera întotdeauna că un ales este cel care a fost mandatat de alegători să rezolve, în numele lor și pentru ei probleme, primind bani, mulți uneori, pentru asta.
Nimeni nu face ceva pentru alegători de focul acestora! O face pentru că are în primul rând interese personale, pentru că primește salariu (ca oricare alt angajat), pentru că speră în ivirea unor oportunități.
Restul este demagogie politicianistă.

Nu fac parte din vreun partid și nici nu sunt simpatizant al vreunui partid. Nu confundați opțiunea ideologică cu apartenența la un partid.

Așa stând lucrurile, vă doresc multă sănătate și numai bine tuturor celor care vă rupeți din timpul vostru câteva minute pentru a citi modestele mele postări.
Iar celor care încă nu s-au lămurit în privința partidului ”din care fac parte” le sugerez să nu se mai încrunte căci li se adâncesc ridurile.
Îi salut cu respect, Nelu Oancea, membru al partidului celor mulți și ”amărâți”!!
Mă rog, cu ”amărâți” exagerez puțin căci nu am văzut pe cineva prin zonă târându-se de foame sau dormind pe sub cartoane, pe bancă în parc.

PS. MERGEȚI LA VOT! Indiferent pe cine veți vota, mergeți la vot și votați cu mintea voastră (nu cu inima cum văd că tot zic unii), nelăsându-vă manipulați de unii și de alții…
Și chiar dacă aveți vreo teamă nu uitați că în cabina de vot sunteți singuri și nimeni nu vede pe care căsuță puneți ștampila. Puneți-o pe cea, pe cel despre care credeți că este cel mai apropiată de convingerile voastre, acolo nu vă vede nimeni…
E o vorbă: ”Pupă-i în bot și papă tot, dar fă tot ce crezi tu”!
Sănătate și numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *