STUPOARE! ”Vestele galbene” au fost zărite pe o stradă din centrul orașului!

Veste galbene pe strazile orasului
Veste galbene pe strazile orasului

STUPOARE! ”Vestele galbene” au fost zărite pe o stradă din centrul orașului! Aceasta s-a întâmplat cu ceva vreme în urmă însă evenimentul a trecut neobservat de către media locală!

Mai mulți cetățeni surprinși în zonă încercau să părăsească în grabă perimetrul ”controlat” de acestea, supunându-se indicațiilor imperative date de cei care îi supravegheau cu ochi de vultur!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost rugat la Bruxelles de jurnaliştii străini să comenteze despre protestele organizate de mişcarea „Vestelor Galbene” din Franţa, după cum informează Mediafax.
„Vestele galbene. Avem veste galbene în maşinile noastre, dar le folosim doar în caz de accident. Să sperăm că nu este nevoie”, a răspuns președintelui României, zâmbind/râzând.

Așa că dacă tot o dăm pe glumă, sunt convins că veți lua ca o glumă și prima parte a acestei postări, inspirată de o poză mai veche în care chiar și cel mai răuvoitor poate vedea că este vorba de patrule de circulație ale elevilor din școlile giurgiuvene…

Realitatea cruntă este aceea că vuiește media că mișcarea vestelor galbene a depășit granițele Franței și că au apărut semnale și din Polonia, pe lângă alte țări mai apropiate de Franța…

Pentru informare: „Vestele galbene”, provenite majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, contestă politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron. Această criză a „vestelor galbene” este cea mai gravă cu care se confruntă preşedintele francez, de la alegerea sa, în 2017.

PS. Care este tâlcul celor de mai sus?
Acela că românii au multe veste galbene, în portbagaje, pe străzi (patrule școlare, ca în imaginea din titlu, circulație), pe șantiere… Însă acestea nu seamănă cu cele ale francezilor și este firesc să nu semene căci francezii au experiența vestelor galbene încă de pe la 1789, atunci când și-au manifestat curiozitatea de a vedea cum arată Bastilia din interior, vreme în care amărâților de pe aceste meleaguri încă le erau luate cu japca fetele-fecioare și duse la Înalta Poartă, pentru a asigura liniștea (scurtă, vremelnică) celor cu caftane… (strict istoric, în 1789 se instaura administraţia militară austriacă în Moldova și Țara Românească)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *