In Parcul Colorat dă colțul ierbii; ieșim la păscut!

In Parcul Colorat dă colțul ierbii; ieșim la păscut!
In Parcul Colorat dă colțul ierbii; ieșim la păscut!

În Parcul Colorat se lucra de zor zilele trecute, cei de la spații verzi mișunau ca furnicile, pregătind terenul pentru amenajarea peisagistică de primăvară.

Pe lângă curățenia făcută și săpat, au fost înfipți mai mulți araci cu capul roșu… Cineva zicea că s-a marcat terenul pentru amplasarea unor stâlpișori cu becuri, cam ca cei de la Cetate. Va fi interesant și este de apreciat.

În toamnă din Parcul Colorat dar nu doar de acolo au fost îndepărtați, scoși din rădăcină toți trandafirii astfel că la vară (hopa, chiar în perioada alegerilor) singurul roșu va mai fi doar capul aracilor plantați acum…
O fi fost vreun semn divin, care prevestea degringolada care are loc acum în partidul cu însemne roșii? Cine știe…

Dar dacă nu vom mai avea roșu, trandafiri, probabil că ne va bucura privirea galbenul păpădiilor… Acele plante, păpădii, sau (mă dau cult în cap) Taraxacum officinale (științific), cărora în copilărie, noi, copiii, le ziceam bășina porcului.

Atunci când va veni vremea înfloritului și vom sta pe bancă în Parcul Colorat vom vedea dacă în fața ochilor vom avea roșu sau galben, roșul trandafirilor sau galbenul păpădiilor.

PS. Cu ieșitul la păscut nu vreau să fiu înțeles greșit, mă refer doar la mine și la cățelușul meu, cel cu care aproape în fiecare dimineață stau pe o bancă în Parcul Colorat și privim lung în zare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *