Despre pasiuni, orgolii (și chiar frustrări) în fotbalul căruia eu îi zic ”de plăcere”

Clasamentul Seriei Nord a Ligii a 4-a Giurgiu
Clasamentul Seriei Nord a Ligii a 4-a Giurgiu

Mulțumesc tuturor celor care acordă o minimă atenție modestelor mele postări.
Pe toți îi asigur că niciuna dintre acestea nu are intenția de a stârni atâtea pasiuni și, mai ales, de a jigni pe cineva.

Sunt adeptul conceptului de ”fotbal de plăcere”, ba chiar aș spune că îmi aparține cumva, l-am promovat intens și chiar am fost criticat sau tratat cu ironie de către unii ”oficiali” (dintre cei care iau bani de pe urma fotbalului) pentru folosirea acestei sintagme.
Voi continua să o folosesc și să militez pentru un asemenea fotbal la ligile inferioare, a 4-a și mai ales a 5-a.

Dar… În toate există un ”dar”!!
În majoritatea covârșitoare a postărilor mele fac referiri laudative la adresa celor despre care scriu, întotdeauna scriind despre oameni care iubesc fotbalul, raportându-se diferit la el…
Una e să fii jucător, alta e să fii arbitru și cu totul alta să fii finanțator… Pasiunile, patimile, aș zice sunt altele, cu atât mai mari, în cazul unora, cu cât efortul financiar este mai mare.
Nu aș zice că de obicei nu scriu despre acești oameni, despre finanțatori adică, invocând că ei nu mă interesează.

Sunt conștient de faptul că nimic nu se poate face cu burta goală… Nu despre a-ți umple burta este vorba în postările mele, nu din fotbal trăiesc cei care săptămână de săptămână își lasă acasă familiile sau, în cazuri fericite, cum am văzut recent și apreciat foarte mult, își iau copii cu ei la teren și nu pentru că nu ar avea cu cine să-i lase acasă ci pentru că speră ca și copiii lor să iubească sportul, nu neapărat fotbalul, așa cum o fac ei.
Finanțatorii au rostul lor și o pereche de ghete, un tricou sau o minge bună nu strică nimănui, după cum nimănui nu îi strică o bere (măcar atât) după meci.

Revin la ”dar”! Am observat că referirile laudative nu produc prea multă reacție, făcându-mă de multe ori să mă întreb dacă cineva mi-a citit respectivele postări (noroc cu statisticile, care îmi arată că sunt foarte mulți cei care le citesc).
Le mulțumesc!

Sunt însă și cazuri în care chiar nu am cum să folosesc cuvinte de laudă dar nici să critic nu mă îndur; scriu neutru.
Ei bine, atunci răbufnesc pasiunile, orgoliile, chiar frustrările și să vezi comentarii în care puțin lipsește să mi se spună (explicit!) că sunt prost.
Și acestora le mulțumesc, tot pentru atenția pe care o acordă postărilor mele.

Stimați domni, eu zic să citiți, să mă înjurați sau nu și să vă vedeți liniștiți de pasiunea voastră!
Indiferent de cum mă veți trata (postările mele, evident) eu voi continua să am cel mai mare respect pentru voi, pentru toți cei despre care mie îmi place să spun că joacă un ”FOTBAL DE PLĂCERE”!

Sănătate și numai bine vă doresc!
Eu voi continua să scriu așa cum simt și cum pot!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *